Wykonanie
Nie wiem, jak Wy, ale ja
Shreka uwielbiam. Nie tylko tego w telewizji, ale na talerzu także ;DProszę o kliki ,,Ugotuję" - KLIK

Potrzebne składniki:6
jajek,6 łyżek
mąki pszennej,1 łyżka
mąki kartoflanki,6 łyżek
cukru,1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia,litr soku Pysio,3 budynie
śmietankowe bez
cukru,pół litra
śmietany 30%,4
galaretki zielone,2 opakowania delicji
wiśniowych,fix do
śmietany,
cukier puder,
cukier waniliowy,aromatSposób wykonania:
Mąki mieszamy z
proszkiem do pieczenia.
Białka oddzielamy od
żółtek.
Cukier waniliowy dodajemy do
mąki.Do
żółtek dodajemy trochę aromatu.Do
białek dodajemy szczyptę
soli.Ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy 6 łyżek
cukru,Wrzucamy
żółtka.Powoli dodajemy
mąkę.Mieszamy na lekkich obrotach.Wylewamy na blachę.Pieczemy 20 min. w 150st.2/3 butelki soku Pysio wlewamy do garnkaDo 1/3 soku wsypujemy 3 budynie.Roztrzepujemy.Zagotowywujemy Pysia. Wlewamy rozpuszczone budynie.Zagotowywujemy
budyń, energicznie roztrzepując.Lekko przestudzony wylewamy na
biszkopt.Rozsmarowywujemy.Po całkowitym wystygnięciu układamy delicję
czekoladą do góry.Do naczynia wlewamy
śmietanę.Dodajemy fix i łyżkę
cukru pudru.Trzepiemy.Zagotowywujemy szkalnkę
wody, wsypujemy 2
zielone galaretki i zostawiamy do wystygnięcia, prawie do stężenia.Stężoną
galatretkę wlewamy do ubitej
śmietany i delikatnie roztrzepujemy.Smarujemy na delicje.3,5 szklanki
wody zagotowywujemy, wsypujemy 2
zielone galaretki.Wylewamy na blachę, gdy zaczyna gęstnąć. Wstawiamy do lodówki do zmrożenia.Smacznego !