ßßß
Potrzebne składniki ( na około 28 sztuk ):1 kostka masła2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki cukru pudru6 żółtektarte migdały - 3 łyżki500 ml śmietany 30 %2 cukru waniliowepłatki Fitella - 1/2 musli lekkie suszona śliwka, rodzynki i słonecznik , 1/2 musli chrupkie cynamonowe z kawałkami jabłkaSposób wykonania:Zagniatamy kruche ciasto z kostki masła, 2 szklanek mąki, 2 łyżeczek proszku do pieczenia, 2 łyżek cukru pudru, 6 żółtek i 3 łyżek tartych migdałów. Owijamy w folię i wstawiamy na ok. 2 h do lodówki.Foremki do tartaletek smarujemy delikatnie tłuszczem i wykładamy ciastem. Nakłuwamy widelcem, pieczemy ok.15 min. w 180 st.Zostawiamy do wystygnięcia. W tym czasie na sztywno ubijamy ok. 500 ml śmietany z 2 cukrami waniliowymi. Przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy tartaletki. Posypujemy musli i gotowe ;)Smacznego !Przypominam o 2-letniej Nikoli, która potrzebuje naszej pomocy, liczy się każdy grosik.