Wykonanie
Takie tartaletki wyszły przepyszne, połowa z posypką
cynamonowo-
jabłkową, połowa ze
śliwkową ;)

Potrzebne składniki ( na około 28 sztuk ):1 kostka
masła2 szklanki
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki
cukru pudru6
żółtektarte
migdały - 3 łyżki500 ml
śmietany 30 %2
cukru waniliowepłatki Fitella - 1/2
musli lekkie
suszona śliwka,
rodzynki i
słonecznik , 1/2
musli chrupkie
cynamonowe z kawałkami
jabłkaSposób wykonania:Zagniatamy kruche ciasto z kostki
masła, 2 szklanek
mąki, 2 łyżeczek
proszku do pieczenia, 2 łyżek
cukru pudru, 6
żółtek i 3 łyżek tartych
migdałów. Owijamy w folię i wstawiamy na ok. 2 h do lodówki.Foremki do tartaletek smarujemy delikatnie tłuszczem i wykładamy
ciastem. Nakłuwamy widelcem, pieczemy ok.15 min. w 180 st.Zostawiamy do wystygnięcia. W tym czasie na sztywno ubijamy ok. 500 ml
śmietany z 2
cukrami waniliowymi. Przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy tartaletki. Posypujemy
musli i gotowe ;)Smacznego !Przypominam o 2-letniej Nikoli, która potrzebuje naszej pomocy, liczy się każdy grosik.