Wykonanie
HomeSŁODKOŚCIjabłecznik na
biszkopcie

Polecam przepis na placek z
jabłkami na
biszkopcie..Polany
polewą czekoladową..Produkty :
biszkopt:na blaszkę o wymiarach 25×35 cmI.4
jajka4 łyżki
cukru3 łyzki
mąki pszennej + 1 łyżka
mąki ziemniaczanej1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżka
olejuII.5
jajek5 łyżek
cukru4 łyżek
mąki pszennej + 1 łyżka
mąki ziemniaczanej1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżka
oleju..
Białka oddzielamy od
żółtek..
Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy po jednym
żółtku oraz trochę
cukru.aż do wyczerpania..
mąki wraz z
proszkiem do pieczenia razem mieszamy..wsypujemy do ubitych
białek delikatnie mieszamy szpatułka plastikową ..na koniec dodajemy
olej razem mieszamy ..wylewamy na blachę wyłożonej papierem i pieczemy w 180 stopniu przez 15 minut..
Jabłka:2 kg
jabłek1
galaretka cytrynowa2 kg
jabłek obieramy i kroimy..do dużego garnka wkładamy
jabłka wlewamy niewielką
wody i gotujemy do miękkości..na koniec wsypujemy
galaretkę ..mieszamy razem odstawiamy do wystudzenia ..Na grubszy
biszkopt kładziemy ugotowane
jabłka..przykrywamy drugim
biszkoptem..polewamy polewą
kakaową.Polewa
kakaowa przepis.1 szklanka
cukru pudru1 łyżka dobrego
kakao1/2 łyżeczki
soku z cytryny.Do szklanki z
cukrem pudrem dajemy
kakao i
sok z cytryny i odrobina gorącej
wody..mieszamy mątewką do uzyskania jednolitej konsystencji..Polecamy gorącym placek..Jeżeli przeleje nam sie
woda i będzie za rzadkie należy dodać
cukier puder..Uwielbiam taki placek..Smacznego !Powiązany przepis:
sałatka z
tuńczykiem i
grzybkami marynowanymi..ciasto
biszkoptowe z
jabłkami i kremem
kokosowymWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
