Wykonanie
HomeSŁODKOŚCIkrem do ciast


Polecam przepis na krem do
tortów i ciast..Produkty:1 1/2 kostki
masła1 szklanka
cukru2
jajka1/2
soku z cytrynyWykonanie:
Masło rozkręcamy w makutrze i odstawiamy na bok..
cukier wsypujemy do garnka i wlewamy 3-4 łyżki
wody..gotujemy na średnim ogniu ciągle mieszając..aż do momentu ,gdy będą sie wytwarzały „piOrka”tz.wczesniej z drutu należy wykonać oczko ..i sprawdzać co jakiś czas
cukier czy jest juz odpowiedni.wkładamy oczko do gotującego
cukru wyciągamy i dmuchamy.jeżeli tworzą sie piórka
syrop jest gotowy..w
między czasie musimy ubić
białko i ten goracy
syrop po troche wlewamy do ubitego
białka mieszając najlepiej rózgą..wykonujemy tą czynnośc aż do wykorzystania całego
syropu cukrowego..Wkładamy do
wody i ubijamy aż
białko wystygnie jeżeli chcemy
mieć krem o smaku
cytrynowym dodajemy wyciśniętą
cytrynę i dokładnie mieszamy..Do
masła dodajemy
żółtka i rozkręcamy..następnie dodajemy po łyżce masy
białkowej ,aż do momentu wyczerpania..Teraz możemy dodawać smaki w jakim chcieliśmy by był krem..PS.jeżeli
cukier nam sie zbyt scukrzy dolewamy odrobinę
wody i ponownie mieszamy..Powiązany przepis:
biszkopt kakaowysałatka z
tuńczykiemWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
