Wykonanie
HomeSŁODKOŚCIciasto
biszkoptowe z
jabłkami i kremem
kokosowymciasto
biszkoptowe z
jabłkami i kremem
kokosowym
Polecam przepis na ciasto
biszkoptowe z
jabłkami i kremem..Ciasto łatwe w wykonaniu ..U mnie w domu chetnie zjadane przez moich panów..Ciasto z
jabłkami często gości na moim
stole w różnej formie..Jest to nasz rodzimy
owoc ..nie dośc ze jest smaczny to także zdrowy ..Odpowiedni na nasz klimat..Serdecznie polecam ..Produkty :
biszkopt:należy upiec dwa oddzielne
biszkopty..na blaszce o wymiarach 35×25 cmI.4
jajka4 łyżki
cukru3 łyzki
mąki pszennej + 1 łyżka
mąki ziemniaczanej1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżka
olejuII.5
jajek5 łyżek
cukru4 łyżek
mąki pszennej + 1 łyżka
mąki ziemniaczanej1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżka
oleju..
Białka oddzielamy od
żółtek..
Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy po jednym
żółtku oraz trochę
cukru.aż do wyczerpania..
mąki wraz z
proszkiem do pieczenia razem mieszamy..wsypujemy do ubitych
białek delikatnie mieszamy szpatułka plastikową ..na koniec dodajemy
olej razem mieszamy ..wylewamy na blachę wyłożonej papierem i pieczemy w 180 stopniu przez 15 minut..
Jabłka:2 kg
jabłek1
galaretka cytrynowa2 kg
jabłek obieramy i kroimy..do dużego garnka wkładamy
jabłka wlewamy niewielką
wody i gotujemy do miękkości..na koniec wsypujemy
galaretkę ..mieszamy razem odstawiamy do wystudzenia ..Do
jabłek można dodać ewentualnie
cynamon..Na grubszy
biszkopt kładziemy ugotowane
jabłka..przykrywamy drugim
biszkoptem..Krem:Składniki:500 ml
śmietana 30 %- kremówka1
serek mascarpone4 łyżki
cukru4 łyżeczki
żelatyny10 dag wiórek
kokosowych1 łyżeczka soku z cytryny/opcjonalnie/Wykonanie :
żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej
wody..pozostawiamy do schłodzenia..
Smietanę ubijamy na sztywno.dodajemy
serek mascarpone .
cukier dalej mieszając..następnie dodajemy po trochę
żelatyny..na koniec
wiórki kokosowe oraz ewentualnie
sok z cytryny.mieszamy plastikową szpatułką..Gotowym
kramem smarujemy drugi
biszkopt..polewamy polewą lub posypujemy
kakao..

Ciasto .które z powodzeniem można podać na imprezie jak i na święta..PolecamPowiązany przepis:jabłecznik na
biszkopciekluski
drożdżowe gotowane na wodzieWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
