ßßß Cookit - przepis na Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor red.
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Blok czekoladowy - składniki:
125 ml mleka
200 g masła
1 i 1/2 szklanki cukru
5 łyżek kakao
400 g mleka w proszku (niegranulowanego)
2 podwójne opakowania herbatników
Blok czekoladowy - sposób przygotowania: Mleko wlewamy do rondelka, podgrzewamy, dodajemy masło, dosypujemy cukier i kakao. Mieszamy, aż składniki się połączą, a cukier rozpuści. Zdejmujemy z ognia i powoli dosypujemy mleko w proszku, cały czas ucierając mikserem, aż powstanie jednolita masa. Po zmiksowaniu dodajemy pokruszone herbatniki, mieszamy. Wkładamy masę do jednorazowej foremki aluminiowej lub do sylikonowej keksówki. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki. Gdy zastygnie, wyjmujemy z formy i kroimy na kawałki lub pakujemy w całości na prezent. Rada: Dla wielbicieli kawy można przygotować blok o smaku kawowym. Wówczas do mleka trzeba dolać intensywny roztwór kawy rozpuszczalnej.
Prosty przepis na domowe łakocie, czyli jak zrobić blok czekoladowy ?
Blok czekoladowy zwany również niekiedy "czekoladowym salcesonem", nie jest popularny jedynie w Polsce. Dla przykładu na Litwie nazywany jest tinginys , czyli "leniuch", co odnosi się do łatwości jego przygotowania. Z kolei m.in. we Włoszech i Portugalii możemy spotkać się z
Składniki: 120 g serka koziego (rolady pleśniowej) garść suszonej żurawiny 1 pomarańcza pęczek rukoli 1/2 główki sałaty radicchio 1/2 główki sałaty lodowej lub 1 opakowanie gotowej mieszanki sałat 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka oleju słonecznikowego 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka mi
Moja mama i jej ciasto. Sentymentalne przepisy z propozycjami czytelników!
pokryć polewą czekoladową. RADA: poza sezonem możesz dodać do ciasta wiśnie z kompotu lub z konfitury. Źródło przepisu: Nowa Kuchnia Polska Na górnym zdjęciu: Blok czekoladowy z bakaliami , przepis użytkownika: zjedz_mnie Dziś kolejne pokolenie wesoło dynda nogami zwisającymi ze zbyt wysokiego krzesła
Warzywa na osłodę
przystawkę. Sprawdzą się także jako dodatek do ziemniaków lub pieczeni mięsnej(!), której nadadzą orzeźwiający, kremowy smak. Do deserowego repertuaru dołącza ziemniak. W towarzystwie czekolady czuje się całkiem dobrze. Ziemniaczany blok czekoladowy jest słodki, dobry i nie wymaga wielkich umiejętności
Kakaowe przysmaki - 7 przepisów
Wielu z nas smak bloku czekoladowego wspomina z sentymentem. Czemu by nie odświeżyć tych wspomnień, przygotowując go samodzielnie? W końcu jest dosyć prostym deserem, a przy tym z pewnością zasmakuje łasuchom - zarówno tym młodszym, jak i starszym. Blok czekoladowy 250 g masła roślinnego 3/4
Ciepło? Zrób słodkości bez pieczenia!
-jajecznej. Deser zakończ masą na górze, posyp granulowaną kawą lub kakao. Dla urozmaicenia możesz ewentualnie włożyć w masę pionowo kawałek biszkopcika. Autor: Dorota Biały Blok czekoladowy, co prawda długo się chłodzi, ale szybko go przygotujesz. Oprócz herbatników można do niego dodać także posiekane
Domowe łakocie
je w kakao. Autor: Jolanta Majewska, Maria Szkop Patelnia CAMRY w okazje.info Takie krówki dobrze smakują również z dodatkiem drobno posiekanych orzechów laskowych lub włoskich. Masz apetyt na coś większego? Skorzystaj z naszego przepisu na blok czekoladowy . Krówki
Świąteczne słodkie upominki hand made
lepiej, wyśmieniciej, intymniej. Kwintesencja słodyczy. Pamiętacie blok czekoladowy ? Nasz nie jest czekolado podobny, jest czekoladą samą w sobie! Łączymy ze sobą kostkę masła, 2 szklanki cukru, 5 łyżek gorzkiego, naturalnego kakao, pół szklanki wody, 2 szklanki mleka w proszku. Rozpuszczamy, mieszamy
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174462757/blok+czekoladowy/p