Wykonanie
Kochani, po małej jesiennej depresyjce (też złapaliście? ) i dość solidnym przeziębieniu, wracam do Was z pysznym blokiem
czekoladowym.Przede wszystkim zacznę od tego, że blok ten nie jest moim dziełem, a zrobiła go moja siostra Ania z przepisu siostry ciotecznej - Asi.Blok ma z milion kalorii, dlatego chwilowo powstrzymuję się przed zrobieniem go (wieczne odchudzanie trwa;) ale zawsze można zrobić tak jak zrobiła moja siostra - rozdać część smakołyku rodzinie i znajomym. Bardzo się cieszę, że i do mnie trafił kawałek :) Jestem pewna, że wszyscy będą zachwyceni z takiego prezentu:)
Blok jest fajny twardy, lekko ciągnący się, mocno
czekoladowy:)Potrzebujemy:200 g
masła125 ml
mleka (pół szklanki)1,5 szklanki
cukru3 czubate łyżki
kakaoduża paczka
herbatników400-500 g
mleka w proszkuMasło rozpuszczamy, mieszamy z
mlekiem,
cukrem i
kakao. Dodajemy
mleko w proszku.
Herbatniki kruszymy, dodajemy do powstałej masy, dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do keksówki i odkładamy do lodówki aż całość zastygnie. Smacznego!:)