ßßß
Składniki:1 kostka masła2 szklanki cukrupół szklanki wody3 duże łyżki kakao lub czekolady w proszkupół kg mleka w proszkubakalie (u mnie mieszanka studencka, mogą być rodzynki, żurawina, orzeszki, migdały itp.)2 duże lub 4-5 małych paczek pokruszonych herbatników (typu pepitki)Sposób przygotowania:1. Masło, cukier oraz kakao lub czekoladę w proszku gotujemy na wolnym ogniu około 3-ch minut.2. Zdejmujemy z ognia, dodajemy mleko w proszku, bakalie, całość dokładnie mieszamy.3. Na koniec dodajemy pokrojone herbatniki i mieszamy.4. Masę przekładamy do plastikowego lub szklanego naczynia (u mnie keksówka żaroodporna) wyłożonego folią spożywczą.5. Blok odstawiamy na kilka godzin do wystudzenia, podajemy pokrojony w plastry lub inne dowolne kawałki.Smacznego!!!