Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Nie tylko produkty zbożowe są bogate w błonnik, nie zapominajmy o jakże smacznych warzywach strączkowych,
groszek i
fasola, są źródłem łatwo przyswajalnego
białka i błonnika, mają niewiele
cukru,a są słodkie:) idealne dla osób będących na diecie.Jeśli podwoimy porcję salsa będzie idealną dietetyczną
sałatką na przyjęcie, np. andrzejkowe.
Składniki:po 1/2 puszki :
fasoli,
groszku i
kukurydzy1/2
cebuli (wielości
jabłka)2
ogórki konserwowe2 łyżki
oliwy1 łyżka
sosu greckiego do sałatek ( w proszku)szczypta
lubczyku lub
czosnku niedźwiedziego
pieprzPrzygotowanie:Warzywa płuczemy na sicie.Przekładamy do miski.
Cebulę i
ogórki kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw puszkowych.Obsypujemy je sosem, zalewamy
oliwą,Doprawiamy
pieprzem,Podajemy na kremowym
chudym twarożku kanapkowym ( można zmiksować też
twaróg z kostki z odrobiną
jogurtu naturalnego)Dekorujemy
zieleniną.Smacznego!
Powiązane notki:2 w 1
sałatka z
tuńczyka z paluszkami surimi lub smakowita pasta do
chlebaZiołowy krem z
brokułówSzybkie
chilli con carneAkcja dzienny jadłospis ( z przepisami )Rozgrzewająca szybka i ekonomiczna zupa jarzynowa z
kaszą jaglaną