ßßß
Składniki:po 1/2 puszki : fasoli, groszku i kukurydzy1/2 cebuli (wielości jabłka)2 ogórki konserwowe2 łyżki oliwy1 łyżka sosu greckiego do sałatek ( w proszku)szczypta lubczyku lub czosnku niedźwiedziegopieprzPrzygotowanie:Warzywa płuczemy na sicie.Przekładamy do miski.Cebulę i ogórki kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw puszkowych.Obsypujemy je sosem, zalewamy oliwą,Doprawiamy pieprzem,Podajemy na kremowym chudym twarożku kanapkowym ( można zmiksować też twaróg z kostki z odrobiną jogurtu naturalnego)Dekorujemy zieleniną.Smacznego!
Powiązane notki:2 w 1 sałatka z tuńczyka z paluszkami surimi lub smakowita pasta do chlebaZiołowy krem z brokułówSzybkie chilli con carneAkcja dzienny jadłospis ( z przepisami )Rozgrzewająca szybka i ekonomiczna zupa jarzynowa z kaszą jaglaną