ßßß Cookit - przepis na Chleb razowy z fasolową salsą

Chleb razowy z fasolową salsą

nazwa

Wykonanie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×
Nie tylko produkty zbożowe są bogate w błonnik, nie zapominajmy o jakże smacznych warzywach strączkowych, groszek i fasola, są źródłem łatwo przyswajalnego białka i błonnika, mają niewiele cukru,a są słodkie:) idealne dla osób będących na diecie.
Jeśli podwoimy porcję salsa będzie idealną dietetyczną sałatką na przyjęcie, np. andrzejkowe.
Składniki:
po 1/2 puszki : fasoli, groszku i kukurydzy
1/2 cebuli (wielości jabłka)
2 ogórki konserwowe
2 łyżki oliwy
1 łyżka sosu greckiego do sałatek ( w proszku)
szczypta lubczyku lub czosnku niedźwiedziego
pieprz
Przygotowanie:
Warzywa płuczemy na sicie.
Przekładamy do miski.
Cebulę i ogórki kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw puszkowych.
Obsypujemy je sosem, zalewamy oliwą,
Doprawiamy pieprzem,
Podajemy na kremowym chudym twarożku kanapkowym ( można zmiksować też twaróg z kostki z odrobiną jogurtu naturalnego)
Dekorujemy zieleniną.
Smacznego!
Powiązane notki:
2 w 1 sałatka z tuńczyka z paluszkami surimi lub smakowita pasta do chleba
Ziołowy krem z brokułów
Szybkie chilli con carne
Akcja dzienny jadłospis ( z przepisami )
Rozgrzewająca szybka i ekonomiczna zupa jarzynowa z kaszą jaglaną
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2012/11/24/chleb-razowy-z-fasolowa-salsa