Wykonanie
9 Flares Twitter 0 Facebook 9 9 9 9 Flares ×To ciasto jest bardzo łatwe, zawsze wychodzi, jest wilgotne i pachnące
cynamonem. Dodałam do niego
malin, pierwotnie miało być ze
śliwkami lecz wzięłam z piwnicy zły słoik. Pomyłka wyszła jak najbardziej na plus,
maliny świetnie kontrastują ze słodkim
ciastem, a do tego ślicznie wyglądają. Jeśli macie
mrożone owoce najpierw je rozmroźcie, polecam jednak te z kompotu, z soku lub
syropu. Przepis z cyklu tych kryzysowych, szybki i tani:) Jeśli nie macie
mąki pełnoziarnistej możecie w całości użyć tortowej.
Składniki ( keksówka 10 x 25 cm )1 szklanka
mąki pełnoziarnistej 18501 szklanka
mąki tortowej1 szklanka
mleka1 szklanka
cukru1/2 szklanki
oleju1 duże
jajo2 łyżeczki
cynamonu1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sody2 łyżki
miodu5 łyżeczek
malin z sokutłuszcz i
bułka tarta do
mąkiPrzygotowanie:Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Formę natłuścić
olejem lub
masłem i wysypać
bułką.Składniki wymieszać i miksować 5 minut.Przelać do formy, na wierzch wyłożyć
maliny i lekko wymieszać, aby przykryło je ciasto.Piec ok. 40-45 minut, po 40 sprawdzić patyczkiem jeśli jest suchy ciasto wyciągnąć i wystudzić.Dowolnie udekorować.Smacznego!
przed pieczeniem , jak widać bardzo ładnie rośniePowiązane notki:Najprostsze i najlepsze 5 minutowe ciasto
cynamonowe z
gruszkamiProste ciasto Świąteczne z
jabłkami i kruszonką, szybki przepisŚwiąteczny piernik w 5 minut! Szybki przepis na pyszne ciastoEkspresowe Śniadanie mistrzów :
ciasto francuskie i pancakes
bananoweEkspresowe pierogi z
mięsem, mój przepis na mięciutkie i elastyczne ciasto ( krok po kroku)