ßßß
Składniki ( 4 precle)225 g ( op. ) ciasta francuskiego4 łyżki marmolady – u mnie różana1 łyżka cukru2-3 łyżki mlekaPrzygotowanie:Piec nastawiamy na 190 stopni , z termoobiegiem. Na blasze układamy papier do pieczenia.Ciasto rozwijamy , smarujemy marmoladą tniemy wzdłuż na 8 pasków. Zwijamy po dwa paski skręcając. Na koniec formujemy precla sklejając końce. Układamy na blasze smarujemy mlekiem ( lub jajem ) i obsypujemy cukrem.Pieczemy 15 minut.Podajemy zimne lub ciepłe.
Smacznego!Jeśli macie chęć możecie wierzch posypać tłuczonymi orzechami, migdałami , makiem lub sezamem.Powiązane notki:Ciasto francuskie z serem brie, szynką i czarnuszkąFrancuskie rollsy na rukoliCiasto francuskie z oscypkiem, brzoskwinią i żurawinąEkspresowe Śniadanie mistrzów : ciasto francuskie i pancakes bananoweEkspresowo : ciasto francuskie ze śliwkami i migdałami