Wykonanie
1 Flares Twitter 0 Facebook 1 1 1 1 Flares ×Dziś przygotowałam coś słodko – wytrawnego, upiekłam
ciasto francuskie ze słonym
oscypkiem, którego przekornie doprawiłam
brzoskwiniami w syropie, a do nich tradycyjnie dodałam odrobinę
suszonej żurawiny. Efekt ? Pyszne chrupiące śniadanie na pyszny początek dnia, które świetnie sprawdzi się też jako karnawałowa przekąska!
Składniki:op. 275 g
ciasta francuskiego4 połówki
brzoskwiń z
syropu15 plasterków
oscypka lub
wędzonego serasuszona żurawinaPrzygotowanie:Piec nastawiamy na 220 stopni z termoobiegiem.Ciasto kroimy na 5
rzędów, każdy dzielimy na trzy części. Nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Układamy po plasterku
oscypka i pokrojone w plasterki
brzoskwinie, po 2-3 kawałki na porcję. Układamy na papierze do pieczenia.Pieczemy 10 minut!Smacznego!Szybko i smacznie:) udanej soboty.U nas dziś kolęda. Czekamy nadal na duszpasterza, jestem bardzo ciekawa co powie, tym bardziej , że miał być o 9 a już prawie 11:) no cóż , szczęśliwi czasu nie liczą.
Powiązane notki:
Ciasto francuskie z
serem brie,
szynką i
czarnuszkąEkspresowo :
ciasto francuskie ze
śliwkami i
migdałamiEkspresowe Śniadanie mistrzów :
ciasto francuskie i pancakes
bananoweGrillowane Naleśniki z
oscypkiem, przepyszne zakopiańskie wspomnienieProste ciasto Świąteczne z
jabłkami i kruszonką, szybki przepis