ßßß
Składniki:ilość zależy od liczby biesiadnikówgotowe ciasto francuskieszynkaser brieczarnuszkaPrzygotowanie:Ciasto francuskie rozkładamy, ja użyłam chłodzonego, jeśli macie mrożone najpierw je rozmróźcie.Nakłuwamy widelcem, kroimy na kawałki ok. 10 x 5 cm. Układamy na każdym prostokącie plasterek sera i szynki, obsypujemy czarnuszką.Pieczemy w temp 220-230 stopni z termoobiegiem ok 10 minut ( do 12).Smacznego!Powiązane notki:Ekspresowe Śniadanie mistrzów : ciasto francuskie i pancakes bananoweEkspresowo : ciasto francuskie ze śliwkami i migdałamiCzosnkowy twarożek z ziołami i czarnuszką czyli zdrowy początek dniaGórska zapiekanka ziemniaczana z pomidorami serem i beszamelemPizza w wersji wytrawnej ze szpinakiem i klasyczna z szynką i papryką oraz rolowane bułeczki