Kolejna bardzo fajna odmiana sałatki z brokułami smaczna i zdrowa z dużą ilością białka.Składniki : na 8 porcji1 brokuł1 pęczek rzodkiewki1 puszka ciecierzycypołowa czerwonej i żółtej paprykisól, pieprzpół cebuli1/3 szklanki oliwy lub oleju2 łyżki octu winnego2 ząbki czosnku1/2 pęczka tymianku lub szczypiorkucukierOpis wykonania :1.Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki. Wrzucamy na lekko osolony wrz ą tek i gotujemy na śr. gazie ok. 10 minut. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą, studzimy.2.Ciecierzycę odsączamy, rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki. Myjemy paprykę i kroimy w paseczki. Cebulę drobno szatkujemy.3. Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą i polewamy olejem wymieszanym z octem i przeciśniętym czosnkiem. Dodajemy tymianek lub szczypiorek i przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem.Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy