Wykonanie
Sezon na
bób nie trwa zbyt długo, dlatego proponujemy go jak najbardziej wykorzystać! Dzisiaj serwujemy z mężem lekką
sałatkę na kolację;)Składniki;450 g
bobu,1 pęczek rzodkiwewek,5-6 liści
sałaty /u nas pekińska/,1/2 pęczka
szczypiorku,2 zabki
czosnku,2 łyzki
oliwy,1 łyżka
octu winnego,
sól,
pieprz,
cukier do smaku,Po
przyprawy zapraszam na Skworcu.plWykonanie;Gotujemy
wodę. Na osolony wrzątek wrzucamy
bóbi gotujemy 4 minuty.Odcedź i przelej lodowatą
wodą.Wyjmij
bób z twardych łupin.
Rzodkirwke umyj i pokrój na plastry.Liście
sałaty opłucz imposzatkuj nożem. Drobno posiekaj
czosnek i
szczypiorek.
Olej wymieszaj z
octem.Przypraw
solą ,
cukrem i
pieprzem. Wszytskie składniki wymieszaj.