Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sałata 2 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
musztarda 1 łyżek deserowychlistki
oregano według uznania
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Podzielone, umyte listki
sałaty osuszyć i przełożyć do salaterek.Oczyszczony
czosnek rozetrzeć ze szczypta
soli, dodać
ocet oraz
musztardę, stale mieszając powoli wlewać
oliwę. Doprawić
solą,
cukrem oraz świeżymi lub suszonymi
ziołami:
oregano lub
tymianek. Tym sosem polać
sałatę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia WłoskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: