ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokapusta biała 300 gramówpomidory 2 sztukcebula 1 sztukoliwa 3 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkiocet winny według uznaniacukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną kapustę poszatkować, posolić i odstawić na 20 minut. Sparzone, obrane pomidory pokroić w niezbyt drobną kostkę. Oczyszczoną cebulę posiekać.Oczyszczony czosnek zmiażdżyć z odrobiną soli i wymieszać z oliwą. doprawić cukrem, pieprzem oraz octem. Połączone składniki sałatki polać sosem i wymieszać. wyłożyć na salaterkę i podawać do mięs, ryb, wędlin, kaszy, makaronów, pierogów i naleśników z serem żółtym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: