Wykonanie
« Powrót

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta biała 300 gramów
pomidory 2 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
ocet winny według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną
kapustę poszatkować, posolić i odstawić na 20 minut. Sparzone, obrane
pomidory pokroić w niezbyt drobną kostkę. Oczyszczoną
cebulę posiekać.
Oczyszczony
czosnek zmiażdżyć z odrobiną
soli i wymieszać z
oliwą. doprawić
cukrem,
pieprzem oraz
octem. Połączone składniki sałatki polać sosem i wymieszać. wyłożyć na salaterkę i podawać do
mięs, ryb,
wędlin,
kaszy,
makaronów, pierogów i naleśników z
serem żółtym.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: