ßßß
 
            
         Składniki :Biszkopt kakaowy x 23 jajka1/2 szklanki cukru kryształu1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 szklanki mąki ( niecałe)2 łyżeczki kakaoCiasto kokosowe5 białek1 szklanka cukru kryształu20 dag wiórek kokosowych1 łyżka mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa orzechowa1 kostka masła4 łyżki mielonych orzechów2 łyżeczki mocnego naparu z kawycukier puderMasa śmietankowa1/2 L śmietany kremówki1 opakowanie czerwonej galaretki2 płaskie łyżeczki żelatyny2 łyżki cukru pudruDodatkowo:puszka brzoskwińpokrojona drobno czekoladaPolewa :1/2 kostki margaryny5 łyżek cukru pudru3 łyżki kakao2 łyżki wody1 łyżka żelatyny5 łyżek kwaśnej śmietanyOpis wykonania :Biszkopt kakaowyBiałka ubijamy na sztywno pod koniec dodajemy cukier, następnie żółtka. Mąkę przesiewamy z proszkiem i kakao. Wylewamy na wyłożoną papierem formę tylko dno i pieczemy w 180 C około 15 - 20 minut. Pieczemy dwa ale osobno :).Ciasto kokosoweBiałka ubijamy na sztywno pod koniec dodajemy cukier, ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodajemy kokos wymieszany z mąką i proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy pieczemy w tej samej formie co poprzednie ciasta. Pieczemy w 180 C około 20 - 25 minut- do suchego patyczka.Masa orzechowaMasło ucieramy, dodajemy cukier puder około 4 - 5 łyżek, ale to zależy od was jak słodką masę chcecie uzyskać. Dodajemy orzechy, kawę i jak ktoś chce 2 - 3 łyżki spirytusu ;). Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia się składników.Masa śmietankowaŻelatynę i galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubijamy dodajemy cukier puder i tężejącą galaretkę mieszamy.PolewaŻelatynę namaczamy w 2 łyżkach zimnej wody, cukier, kakao, margarynę rozpuszczamy, dodajemy namoczoną żelatynę i mieszamy do połączenia się składników. Po lekkim przestudzeniu dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.Składanie :Biszkopt kakaowy, połowa masy z orzechów, ciasto kokosowe, pozostała masą orzechową, pokrojone brzoskwinie, pokrojona drobno czekolada, masa śmietankowa, biszkopt orzechowy, polewamy polewą.
Składniki :Biszkopt kakaowy x 23 jajka1/2 szklanki cukru kryształu1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 szklanki mąki ( niecałe)2 łyżeczki kakaoCiasto kokosowe5 białek1 szklanka cukru kryształu20 dag wiórek kokosowych1 łyżka mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa orzechowa1 kostka masła4 łyżki mielonych orzechów2 łyżeczki mocnego naparu z kawycukier puderMasa śmietankowa1/2 L śmietany kremówki1 opakowanie czerwonej galaretki2 płaskie łyżeczki żelatyny2 łyżki cukru pudruDodatkowo:puszka brzoskwińpokrojona drobno czekoladaPolewa :1/2 kostki margaryny5 łyżek cukru pudru3 łyżki kakao2 łyżki wody1 łyżka żelatyny5 łyżek kwaśnej śmietanyOpis wykonania :Biszkopt kakaowyBiałka ubijamy na sztywno pod koniec dodajemy cukier, następnie żółtka. Mąkę przesiewamy z proszkiem i kakao. Wylewamy na wyłożoną papierem formę tylko dno i pieczemy w 180 C około 15 - 20 minut. Pieczemy dwa ale osobno :).Ciasto kokosoweBiałka ubijamy na sztywno pod koniec dodajemy cukier, ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodajemy kokos wymieszany z mąką i proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy pieczemy w tej samej formie co poprzednie ciasta. Pieczemy w 180 C około 20 - 25 minut- do suchego patyczka.Masa orzechowaMasło ucieramy, dodajemy cukier puder około 4 - 5 łyżek, ale to zależy od was jak słodką masę chcecie uzyskać. Dodajemy orzechy, kawę i jak ktoś chce 2 - 3 łyżki spirytusu ;). Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia się składników.Masa śmietankowaŻelatynę i galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubijamy dodajemy cukier puder i tężejącą galaretkę mieszamy.PolewaŻelatynę namaczamy w 2 łyżkach zimnej wody, cukier, kakao, margarynę rozpuszczamy, dodajemy namoczoną żelatynę i mieszamy do połączenia się składników. Po lekkim przestudzeniu dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.Składanie :Biszkopt kakaowy, połowa masy z orzechów, ciasto kokosowe, pozostała masą orzechową, pokrojone brzoskwinie, pokrojona drobno czekolada, masa śmietankowa, biszkopt orzechowy, polewamy polewą.
 Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy