ßßß
 
            
         Biszkopt:4 jaja4 łyżki cukru4 łyżki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaWykonanie:Białka ubić utrwalić cukrem, a następnie nie przerywając ubijania dodać żółtka. Do ubitej masty delikatnie wmieszać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Upiec.Krem cappuccino:1,5 margaryny2 szklanki mleka1 łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki zwykłej3/4 szklanki cukru5 żółtek5 łyżek cappuccinoWykonanie:Z mleka, żółtek, mąki, cukru oraz kawy ugotować budyń. Wystudzić. Margarynę utrzeć i połączyć z budyniem.Bita śmietana:1/2 l śmietany kremówki1/4 szklanki cukru3 łyżeczki żelatyny1/2 szklanki wodyWykonanie:Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Śmietanę ubić z cukrem na sztywno, a następnie połączyć z żelatynąPrzełożenie ciasta:biszkopt- masa cappuccino- śmietana- kakaoSmacznego!
Biszkopt:4 jaja4 łyżki cukru4 łyżki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaWykonanie:Białka ubić utrwalić cukrem, a następnie nie przerywając ubijania dodać żółtka. Do ubitej masty delikatnie wmieszać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Upiec.Krem cappuccino:1,5 margaryny2 szklanki mleka1 łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki zwykłej3/4 szklanki cukru5 żółtek5 łyżek cappuccinoWykonanie:Z mleka, żółtek, mąki, cukru oraz kawy ugotować budyń. Wystudzić. Margarynę utrzeć i połączyć z budyniem.Bita śmietana:1/2 l śmietany kremówki1/4 szklanki cukru3 łyżeczki żelatyny1/2 szklanki wodyWykonanie:Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Śmietanę ubić z cukrem na sztywno, a następnie połączyć z żelatynąPrzełożenie ciasta:biszkopt- masa cappuccino- śmietana- kakaoSmacznego!