ßßß
 
            
        

 Biszkopt makowy:4 jajka8 dag cukru4 dag suchego maku4 łyżki mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej1 płaska łyżeczka proszku do pieczeniaWykonanie:Białka ubić utrwalić cukrem, i nie przerywając ubijania dodać żółtka. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i wraz z makiem delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Ciast wykonać dwukrotnie. Upiec na jednakowych blaszkach.Trzeci biszkopt z dodatkiem kokosu15 dag kokosu15 dag suchego maku15 dag cukru6 białek1 łyżka mąki ziemniaczanejWykonanie:Białka ubić utrwalić cukrem, i nie przerywając ubijania dodać żółtka a następnie dodawać po łyżce mak i kokos oraz mąkę ziemniaczaną. Upiec na takiej samej blaszce co poprzednie biszkopty.Masa brzoskwiniowa:2 puszki brzoskwiń3 budynie śmietankowe lub wanilioweWykonanie:Brzoskwinie pokroić w kostkę, odlać 1 szklankę zalewy z brzoskwiń i rozmieszać w niej budynie. Pozostałą zalewę wraz z brzoskwiniami zagotować i wlać rozmieszany budyń.Masa śmietanowa:500 ml śmietany kremówki25 dag serka mascarponecukier puder do smaku6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej a 1/4 szklanki wodyWykonanie:Śmietanę w raz z serkiem i cukrem ubić, dodać rozpuszczoną chłodnążelatynę i wszystko dobrze rozmieszać.Przełożenie ciasta:1 biszkopt makowy2 masa brzoskwiniowa3 masa śmietankowa3 biszkopt makaowo-kokosowy4 masa brzoskwiniowa5 masa śmietankowa6 biszkopt makowySmacznego!
Biszkopt makowy:4 jajka8 dag cukru4 dag suchego maku4 łyżki mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej1 płaska łyżeczka proszku do pieczeniaWykonanie:Białka ubić utrwalić cukrem, i nie przerywając ubijania dodać żółtka. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i wraz z makiem delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Ciast wykonać dwukrotnie. Upiec na jednakowych blaszkach.Trzeci biszkopt z dodatkiem kokosu15 dag kokosu15 dag suchego maku15 dag cukru6 białek1 łyżka mąki ziemniaczanejWykonanie:Białka ubić utrwalić cukrem, i nie przerywając ubijania dodać żółtka a następnie dodawać po łyżce mak i kokos oraz mąkę ziemniaczaną. Upiec na takiej samej blaszce co poprzednie biszkopty.Masa brzoskwiniowa:2 puszki brzoskwiń3 budynie śmietankowe lub wanilioweWykonanie:Brzoskwinie pokroić w kostkę, odlać 1 szklankę zalewy z brzoskwiń i rozmieszać w niej budynie. Pozostałą zalewę wraz z brzoskwiniami zagotować i wlać rozmieszany budyń.Masa śmietanowa:500 ml śmietany kremówki25 dag serka mascarponecukier puder do smaku6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej a 1/4 szklanki wodyWykonanie:Śmietanę w raz z serkiem i cukrem ubić, dodać rozpuszczoną chłodnążelatynę i wszystko dobrze rozmieszać.Przełożenie ciasta:1 biszkopt makowy2 masa brzoskwiniowa3 masa śmietankowa3 biszkopt makaowo-kokosowy4 masa brzoskwiniowa5 masa śmietankowa6 biszkopt makowySmacznego!