ßßß
 
            
         Składniki:10 dag czarnych oliwek bez pestek2 łyżki posiekanego świeżego tymianku3 jajka12 dag mąki pszennejszklanka mleka50 ml oliwy7 dag parmezanu lub chedara*kilka pomidorków czereśniowychsól, pieprzmasło i mąka do formyOpis wykonania:Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Naczynie do tarty smarujemy masłem i oprószamy mąką. Oliwki kroimy na połówki, tymianek siekamy drobno i mieszamy z oliwkami.Jajka mieszamy z mąką, solą i pieprzem, następnie dodajemy mleko i oliwę, dokładnie mieszamy. Na samym końcu dodajemy starty ser.Umyte i osuszone pomidorki układamy w formie, rozkładamy wokół nich oliwki, zalewamy masą serowo-jajeczną. Wstawiamy na 30 minut do piekarnika, przed podaniem nieco studzimy.
Składniki:10 dag czarnych oliwek bez pestek2 łyżki posiekanego świeżego tymianku3 jajka12 dag mąki pszennejszklanka mleka50 ml oliwy7 dag parmezanu lub chedara*kilka pomidorków czereśniowychsól, pieprzmasło i mąka do formyOpis wykonania:Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Naczynie do tarty smarujemy masłem i oprószamy mąką. Oliwki kroimy na połówki, tymianek siekamy drobno i mieszamy z oliwkami.Jajka mieszamy z mąką, solą i pieprzem, następnie dodajemy mleko i oliwę, dokładnie mieszamy. Na samym końcu dodajemy starty ser.Umyte i osuszone pomidorki układamy w formie, rozkładamy wokół nich oliwki, zalewamy masą serowo-jajeczną. Wstawiamy na 30 minut do piekarnika, przed podaniem nieco studzimy.
 Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy