ßßß
Cookit - przepis na Pasta Carbonara czyli makaron z bekonem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta Carbonara czyli makaron z bekonem
Składniki
Oliwa z oliwek
Masło
Bekon
Jajko
Mleko
Tymianek
Pieprz
Makaron
Oliwki
Parmezan
Wykonanie
Składniki:1 łyżka
oliwy z Oliwek
40 gr.
masła
100 gr.
bekonu
3
jajka
2 łyżki
Mleka
1 łyżka świeżego
Tymianu
(ja dodałam suszonego)sol,
pieprz
Makaron
400 gr.50 g
oliwek
50 g
parmezan
Przygotowanie:
Olej
z
masłem
rozgrzać na patelni, aż się
olej
z
masłem
zmiesza pieniąc. Dodaj
bekon
smażąc aż do mocnego zrumienienia. W misce wymieszać
jajka
z
mlekiem
i
ziołami
. Doprawić
sola
i
pieprzem
do smaku
Makaron
ugotować (ale nie rozgotować!) Dobrze odcedzić.
Makaron
z wymieszanymi
jajkami
dodać do
bekonu
na patelni.
Smażyć na wysokiej temperaturze ok. 30 sekund , aż do pierwszego ścięcia się mieszanki jajecznej.Następnie połowę
parmezan
mieszamy z
makaronem
, dodajemy na wierzch
oliwki
i posypujemy resztk ą
sera
.
SMACZNEGO :)))
Źródło:
http://burczobrzucho.blogspot.com/2012/06/pasta-carbonara-czyli-makaron-z-bekonem.html
Przepisy powiązane
Clafoutis z pomidorkami czereśniowymi, czarnymi oliwkami i chedarem
Clafoutis z pomidorkami czereśniowymi, czarnymi oliwkami i chedarem
Clafoutis z pomidorkami czereśniowymi, czarnymi oliwkami i chedarem
Clafoutis z pomidorkami czereśniowymi, czarnymi oliwkami i chedarem
Clafoutis z pomidorkami czereśniowymi, czarnymi oliwkami i chedarem
Składniki powiązane (0)