Wykonanie
Samo patrzenie na ten omlet poprawia nastrój. A kiedy go spróbujesz… Trudno wyobrazić sobie lepsze śniadanie.

Składniki (1 porcja)2
jajkaGarść
pomidorków koktajlowych2 gałązki świeżej
bazyliiGarść startego
cheddaraKawałek
masłaOliwaSól,
pieprzPrzygotowanie
Pomidorki pokrój na połówki.Wbij do miski
jajka, dodaj szczyptę
soli i
pieprzu, rozbełtaj widelcem.Rozgrzej patelnię posmarowaną
oliwą, dodaj kawałek
masła.Dodaj
pomidorki, dopraw
solą i
pieprzem.Cały czas obracając
pomidorki, smaż około minuty.Posyp listkami
bazylii – możesz je pociąć nożyczkami wprost na patelnię.Wlej na patelnię
jajka, tak, by były równo rozprowadzone.Kiedy omlet zacznie się ścinać, ale jego wierzch będzie jeszcze surowy – posyp go
cheddarem.Kiedy omlet będzie gotowy zsuń go delikatnie na talerz (to najtrudniejsza część, więc ostrożnie!).Smacznego!