ßßß
 
            
         Składniki (1 porcja)2 jajkaGarść pomidorków koktajlowych2 gałązki świeżej bazyliiGarść startego cheddaraKawałek masłaOliwaSól, pieprzPrzygotowaniePomidorki pokrój na połówki.Wbij do miski jajka, dodaj szczyptę soli i pieprzu, rozbełtaj widelcem.Rozgrzej patelnię posmarowaną oliwą, dodaj kawałek masła.Dodaj pomidorki, dopraw solą i pieprzem.Cały czas obracając pomidorki, smaż około minuty.Posyp listkami bazylii – możesz je pociąć nożyczkami wprost na patelnię.Wlej na patelnię jajka, tak, by były równo rozprowadzone.Kiedy omlet zacznie się ścinać, ale jego wierzch będzie jeszcze surowy – posyp go cheddarem.Kiedy omlet będzie gotowy zsuń go delikatnie na talerz (to najtrudniejsza część, więc ostrożnie!).Smacznego!
Składniki (1 porcja)2 jajkaGarść pomidorków koktajlowych2 gałązki świeżej bazyliiGarść startego cheddaraKawałek masłaOliwaSól, pieprzPrzygotowaniePomidorki pokrój na połówki.Wbij do miski jajka, dodaj szczyptę soli i pieprzu, rozbełtaj widelcem.Rozgrzej patelnię posmarowaną oliwą, dodaj kawałek masła.Dodaj pomidorki, dopraw solą i pieprzem.Cały czas obracając pomidorki, smaż około minuty.Posyp listkami bazylii – możesz je pociąć nożyczkami wprost na patelnię.Wlej na patelnię jajka, tak, by były równo rozprowadzone.Kiedy omlet zacznie się ścinać, ale jego wierzch będzie jeszcze surowy – posyp go cheddarem.Kiedy omlet będzie gotowy zsuń go delikatnie na talerz (to najtrudniejsza część, więc ostrożnie!).Smacznego!