Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Ryba w occie - Wigilia 2015
Chleb pszenny ze
słonecznikiem »Sernik dobry na każdą okazję. Pysznie
waniliowy ,taki jak lubię. Polany
czekoladą i polukrowany w kratkę.Składniki na masę
serową:1 g
sera z wiaderka4
jajka1 szklanka
cukru1 opakowanie budyniu
waniliowego ( 40 g)1
laska wanilii200 g
śmietany 18%Dodatkowo:150 g
czekolady mlecznej2 łyżki
mlekaLukier:pół
białka1 szklanka
cukru pudruWykonanie:Wszystkie składniki na sernik powinny
mieć taką samą temperaturę.Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i
herbatnikami. Całe
jaja miksujemy z
cukrem ( masa potraja objętość).Dodajemy
śmietanę z
serem na przemian.Wsypujemy
budyń waniliowy i
wanilię "wyskrobaną" z
laski wanilii .Przekładamy masę
serową do tortownicy 24 cm. Pieczemy w kąpieli
wodnej( dodatkowa blaszka z
wodą na dnie piekarnika). Pieczemy w 230 stopniach koło 15 minut,teraz zmniejszamy do 150 i pieczemy jeszcze godzinę.Sernik upieczony zostawiamy w piekarniku już wyłączonym przy lekko uchylonych drzwiczkach na 15 minut
potem wyjmujemy . Kiedy ostygnie polewamy rozpuszczoną
czekoladą i do lodówki na 30 minut do zastygnięcia. Z
białka i
cukru pudru robimy
lukier i dekorujemy górę sernika jak chcecie,u mnie wyszła kratka.



poniedziałek, 28 grudnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter