Wykonanie
HomeNa SłodkoCiastaSernik z
czekoladą – coś kolorwego12kwiLoading...60min.Łatwe2 Komentarzy
Składniki1 kg.
sera4
jaja6 łyżek kwaśnej
śmietany 18%szkl.
cukru2 łyżki
mąki ziemniaczanejc.
waniliowy10 dkg.
czekolady mlecznej10 dkg.
czekolady białejSposób przygotowania
Ser zmiksować, dodać pozostałe składniki, wszystko razem dobrze połączyć (najlepiej miksując)
czekoladę mleczną rozpuścić podgrzewając na małym ogniu lub w kąpieli
wodnej,tak samo zrobić z
czekoladą białą , masę
serową podzielić na dwie części, do jednej dodać rozpuszczoną
czekoladę mleczną a do drugiej białą . Przygotować tortownicę o średnicy 23cm. nakładać po dwie łyżki masy zaczynając od środka, kłaść jeden kolor na drugi. Piec około godziny w temp. 180*CWszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab