Wykonanie
Ten sernik na pewno przypadnie do gustu wielbicielom prostych serników. To praktycznie sama masa serowa, wzbogacona odrobiną
mlecznej czekolady. Serniki bez
spodu mają to do siebie, że nie tylko wspaniale smakują ale też są szybsze i łatwiejsze do zrobienia. Tym bardziej polecam osobom początkującym w pieczeniu serników.*foremka 25*34 cm (lub mniejsza- sernik będzie wyższy)Składniki:1 kg
sera na sernik (może być z wiaderka)1 szklanka
cukru1,5 opakowania budyniu
waniliowego (60 g)8
jajek200 g
masła1/2 szklanki
kaszy manny100 g
mlecznej czekoladycukier puder do posypaniaMiękkie
masło utrzeć z
cukrem a następnie dodać
żółtka. Do utartej masy dodawać po łyżce
sera,
kaszę mannę i proszek budyniowy. Z
białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masą
serową. Blaszkę wyścielić papierem do pieczenia i wyłożyć masę.
Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki i poukładać na cieście. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około godziny. Przed krojeniem dokładnie wystudzić i pospać
cukrem pudrem.