ßßß
Słodziutkie i aromatyczne muffiny tylko dla dorosłych. Rum jak widać dobry jest w każdej postaci, nawet zakamuflowany w cieście.Miałam dziś okazję po raz pierwszy użyć silikonowych foremek, które przyniósł mi Mokołaaaj. I powiem Wam, że jestem z nich bardzo zadowolona.SkładnikiCiasto2 szklanki mąki pszennej0,5 szklanki cukru pudru1 płaska łyżka proszku do pieczenia100 gram masy marcepanowej6 łyżek oleju3 łyżki białego rumu1 szklanka mlekaPolewa3 łyżki cukru3 łyżki mleka1 łyżka masła100 gram masy marcepanowejSposób przygotowaniaKrok 1W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier puder. Do tej samej miski zetrzeć na dużych oczkach tarki zmrożony marcepan.W drugiej misce widelcem roztrzepać jajka, dodać olej i rum - jeszcze raz roztrzepać. Wlać mleko i wymieszać.Mokre składniki wlać do miski z suchymi, wymieszać łyżką.Krok 2Masę przelać do foremek, do 2/3 ich wysokości.Piec w piekarniku nagrzanym do ok 190 st. C przez ok 25 minut.Krok 3Gdy babeczki trochę przestygną, przygotować polewę.Wystarczy rozpuścić w rondelku wszystkie podane składniki, wymieszać je aby dokładnie się połączyły. Babeczki polewać ciepłą masą marcepanową.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)Marcepanowe babeczki z rumem, 10.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyCiasto migdałowe – autor p. Emil Kietzman – danie konkursoweKakaowe babeczki z KarmiKorzenne babeczkiPodwójnie czekoladowe babeczki z bananamiMuffiny czekoladowe z polewą cytrynową