ßßß
Dzisiaj miałam okazję przedpremierowo przetestować menu mojej ulubionej restauracji w Gdyni, jaką jest Restauracja Pieterwas Krew i Woda. Do wyboru są dwa festiwalowe menu, ja przetestowałam oby dwie propozycje i ciężko mi wybrać, która lepsza, bo każda zaskakuje smakami na swój sposób.Poniżej pełen wgląd w festiwalowe dania, które są po prostu obłędne!Menu IRavioli z pieczoną szynką / sos grzybowy / parmezan
Policzek wołowy konfitowany / bekon / puree ziemniaczane z chrzanem / domowa konfitura ze śliwki węgierki
Angielski pudding waniliowy / custard / czekolada
Menu IIKrem z dyni z kardamonem / mleko kokosowe / trawa cytrynowa / makaron ryżowy
Łosoś tandoori / ryż z pesto kolendrowym
Sernik z białej czekolady / kajmak / marakuja / crunch orzechowy
Dzisiaj nie będę pisać o moich wrażeniach smakowych - zachęcam Was do spróbowania któregoś z dwóch menu, aby przekonać się na własnych kubkach smakowych, że warto :). Nie będę też psuć niespodzianki opisując, co mnie zaskoczyło kulinarnie najbardziej, ale powiem, że policzki wołowe to coś niesamowitego - rozpływały się ustach!Do zobaczenia przy stole! :)


