ßßß Cookit - przepis na Restaurant Week - Krew i Woda

Restaurant Week - Krew i Woda

nazwa

Wykonanie

Mam przyjemność po raz drugi być ambasadorem festiwalu RESTAURANT WEEK, który polega na tym, że najlepsze restauracje tworzą 3-daniowe menu w promocyjnej cenie 39 zł . Festiwal rozpoczyna się od jutra i trwa do 31 października. Rezerwacje możecie dokonywać tutaj - https://restaurantweek.pl/wyszukiwarka/trojmiasto/ (festiwal odbywa się również w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu i Silesii).
Dzisiaj miałam okazję przedpremierowo przetestować menu mojej ulubionej restauracji w Gdyni, jaką jest Restauracja Pieterwas Krew i Woda. Do wyboru są dwa festiwalowe menu, ja przetestowałam oby dwie propozycje i ciężko mi wybrać, która lepsza, bo każda zaskakuje smakami na swój sposób.
Poniżej pełen wgląd w festiwalowe dania, które są po prostu obłędne!
Menu I
Ravioli z pieczoną szynką / sos grzybowy / parmezan
Policzek wołowy konfitowany / bekon / puree ziemniaczane z chrzanem / domowa konfitura ze śliwki węgierki
Angielski pudding waniliowy / custard / czekolada
Menu II
Krem z dyni z kardamonem / mleko kokosowe / trawa cytrynowa / makaron ryżowy
Łosoś tandoori / ryż z pesto kolendrowym
Sernik z białej czekolady / kajmak / marakuja / crunch orzechowy
Dzisiaj nie będę pisać o moich wrażeniach smakowych - zachęcam Was do spróbowania któregoś z dwóch menu, aby przekonać się na własnych kubkach smakowych, że warto :). Nie będę też psuć niespodzianki opisując, co mnie zaskoczyło kulinarnie najbardziej, ale powiem, że policzki wołowe to coś niesamowitego - rozpływały się ustach!
Do zobaczenia przy stole! :)
Źródło:http://www.dusiowakuchnia.pl/2015/10/restaurant-week-krew-i-woda.html