Wykonanie
Mam przyjemność po raz drugi być ambasadorem festiwalu RESTAURANT WEEK, który polega na tym, że najlepsze restauracje tworzą 3-daniowe menu w promocyjnej cenie 39 zł . Festiwal rozpoczyna się od jutra i trwa do 31 października. Rezerwacje możecie dokonywać tutaj - https://restaurantweek.pl/wyszukiwarka/trojmiasto/ (festiwal odbywa się również w Warszawie,
Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu i Silesii).
Dzisiaj miałam okazję przedpremierowo przetestować menu mojej ulubionej restauracji w Gdyni, jaką jest Restauracja Pieterwas Krew i
Woda. Do wyboru są dwa festiwalowe menu, ja przetestowałam oby dwie propozycje i ciężko mi wybrać, która lepsza, bo każda zaskakuje
smakami na swój sposób.Poniżej pełen wgląd w festiwalowe dania, które są po prostu obłędne!Menu IRavioli z pieczoną
szynką /
sos grzybowy /
parmezanPoliczek wołowy konfitowany /
bekon / puree ziemniaczane z
chrzanem / domowa
konfitura ze
śliwki węgierki
Angielski
pudding waniliowy / custard /
czekoladaMenu IIKrem z dyni z
kardamonem /
mleko kokosowe /
trawa cytrynowa /
makaron ryżowyŁosoś tandoori /
ryż z pesto
kolendrowymSernik z
białej czekolady / kajmak /
marakuja / crunch
orzechowyDzisiaj nie
będę pisać o moich wrażeniach
smakowych - zachęcam Was do spróbowania któregoś z dwóch menu, aby przekonać się na własnych kubkach
smakowych, że warto :). Nie
będę też psuć niespodzianki opisując, co mnie zaskoczyło kulinarnie najbardziej, ale
powiem, że policzki wołowe to coś niesamowitego - rozpływały się ustach!Do zobaczenia przy
stole! :)