Wykonanie
Naleśniki kukurydziane/10-12 sztuk/250g
mąki kukurydzianej1 szklanka
mleka1 szklanka
wody2
jajkaszczypta
soliZ podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Jeżeli jest taka potrzeb,a dodać więcej
wody, aby ciasto miało odpowiednią konsystencję. Smażyć bez tłuszczu na patelni do naleśników. Można posmarować patelnię odrobiną
oleju.
Kokosowy budyń/ wystarczy na 5-6 naleśników/45g bezglutenowego
waniliowego budyniu w proszku200ml
mleka kokosowego250ml
wody1 łyżka
miodudo podania:
orzechy pekan,
konfitura porzeczkowaZagotować
mleko z 200ml
wody. Do pozostałych 50ml zimnej
wody wsypać proszek i dokładnie wymieszać. Do gotującego się płynu wlać rozpuszczony proszek i energicznie mieszać. Dodać
miód. Wymieszać. Gotować, mieszając, około 3-4 minuty do zgęstnienia. Gotowy
budyń odstawić do przestudzenia na około 10 minut.Na przygotowanych naleśnikach (można je podgrzać np. w mikrofali) rozsmarowywać po 3 łyżki budyniu. Składać je w "trójkąty". Na wierzchu położyć
konfiturę porzeczkową i posypać
orzechami. Smacznego!