ßßß
2 cebule2 ząbki czosnku3-4 czerwone papryki2-3 łyżki oleju ryżowego3 łyżki masła orzechowegopół puszki mleczka kokosowego2 liście limonki kaffirsól, pieprz, po pół łyżeczki kuminu, kurkumyświeży tymianek i kolendra+sos mojo ewentualnieCebulę pokroić w pióra, czosnek w płatki, a paprykę w paseczki.Do woka wlać olej i na rozgrzany wrzucić cebulę z przyprawami, smażyć aż się zeszkli.Dodać czosnek i paprykę.Wrzucić masło orzechowe i wlać mleczko kokosowe.Smażyć razem aż sos zgęstnieje.Doprawić do smaku przyprawami jeśli trzeba i wrzucić posiekaną kolendrę i tymianek (można dodać trochę sosu mojo do smaku).Podawać ze świeżym tymiankiem na makaronie lub ryżu.