Wykonanie
12 lutego, 2014 by Magdalena Tomaszewska-BolałekDziś zapraszam na słodko-ostrą, rozgrzewającą zupę kukurydzianą.Zupa kukurydziana – przepis:1500 ml
wodyskrzydełko z
indyka2
marchewki2
pietruszkipół małego
selerapor500 g
kukurydzy z puszki
ser żółtynatka pietruszkisól,
pieprz,
oregano,
estragonDo garnka wlewamy
wodę i wrzucamy skrzydełko z
indyka, obrane i pokrojone
marchewki,
pietruszki,
selera oraz
pora. Zupę gotujemy przez około 60 minut. 20 minut przed końcem gotowania dodajemy
natkę pietruszki,
kukurydzę oraz
przyprawy. Po godzinie gotowania wyjmujemy skrzydełko z zupy i przerabiamy zupę przy pomocy blendera na gładki krem. Przed podaniem ozdabiamy zupę
natką z
pietruszki oraz kawałkami
żółtego sera.
Podobne wpisyKremowa zupa
kalafiorowo-marchewkowaKrem
brokułowy z
kiełbasą, grzankami i
startym seremKrem z
groszku z
kozim seremKrem
kalafiorowy z
jarmużemKrem z
fasoli szparagowej z
ziołami