ßßß
Cookit - przepis na Sól i pieprz do smaku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sól i pieprz do smaku
Składniki
Szpinak
Kiełbasa
Czosnek
Marchew
Pietruszka
Liść laurowy
Ziele angielskie
Koperek
Masło
Woda
Kurczak
Wykonanie
Składniki1 szklanka świeżego posiekanego
szpinaku
1 laska
kiełbasy
podwędzanej2 ząbki
czosnku
1
marchewka
1 mała
pietruszka
1
liść laurowy
3
ziela angielskie
1 łyżka siekanego
koperku
1 łyżka
masła
2 litry
wody
0,75 litra zakwasu
żuru
Sposób przygotowaniaNa patelni rozgrzewamy
masło
i dajemy, wyciśnięty
czosnek
,mieszamy . Dodajemy
szpinak
i wszystko dusimy .W garnku zagotowujemy
wodę
wrzucamy
kiełbasę
, warzywa i wszystkie
przyprawy
. Gotujemy około 15 minut. Wyjmujemy z
wywaru
kiełbasę
,
liść laurowy
i ziele. Nabieramy troszkę
bulionu
i przelewamy na patelnie ze
szpinakiem
mieszamy i wlewamy wszystko do garnka. Zagotowujemy i wszystko miksujemy blenderem. Wlewamy zakwas
żuru
do naszej zmiksowanej zupy, przyprawiamy
sola
i
pieprzem
do smaku. Podajemy z
jajkiem
na twardo lub z
ziemniakami
.
Źródło:
http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,341308694,title,Zielony-barszcz,index.html
Przepisy powiązane
Marchewka z czosnkiem i pietruszką
Rosół z mulicookera
Zupa ze świeżych ogorków
Bulion z marchewką i białą fasolą
Zupa ogórkowa.
Składniki powiązane (0)