ßßß
Potrzebne będą (na 4 porcje):- 2 łyżki masła- 2-3 ząbki czosnku- 5-6 marchewek- kilka łyżek wody- 2-3 łyżki drobno posiekanych listków pietruszkiSposób wykonania:1) Na przykrywanej patelni rozgrzewamy masło (na średnim ogniu) i dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Smażymy mieszając ok. 1 minutę. Czosnek nie powinien się zarumienić, tylko lekko podgrzać i uwolnić swój nęcący zapach.2) Dodajemy marchewkę pokrojoną w 2-3 milimetrowe plastry, mieszamy i dodajemy kilka łyżek wody, tak aby na patelni mogła wytworzyć się para. Przykrywamy, zmniejszamy gaz i dusimy około 10 minut, do miękkości.3) Odkrywamy patelnię, dodajemy pietruszkę, mieszamy wszystko i gotujemy jeszcze chwilę, odparowując resztki cieczy z patelni.Smacznego =)Agnieszka