ßßß

Składniki na 2 porcje:2 tuszki karasia (ok. 150g)50g masła4 ząbki czosnkupęczek pietruszkiszczypta soliwarzywa na patelnięłyżka oliwyKarasie umyć pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Masło utrzeć z solą izmiażdżonym czosnkiem na gładką masę, pęczek pietruszki opłukać. Do każdej ryby włożyć po połowie masła i pietruszki. Zawinąć szczelnie w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180-190stopni około 30 minut. W czasie oczekiwania na patelni przygotować warzywa (postępując zgodnie z przepisem na opakowaniu). Podawać gorące.
1 porcja ryby to ok. 340kcal, węglowodany: 3g, białko: 31g, tłuszcz: 22g(warzywa w zależności od rodzaju, najlepiej odczytać skład i kaloryczność z tabeli na opakowaniu)SMACZNEGO!