ßßß
Kotlety mielone z łososiaSkładniki:10 kotletów600 g fileta łososia400 g białej ryby1 jajko2 łyżki drobno pokrojonych kaparów1 łyżka posiekanego koperku1 łyżka posiekanego szczypiorkusól i pieprz do smakuolej do smażeniaSos chrzanowo koperkowy200 ml majonezu domowej roboty, tutaj przepis1 łyżka świeżo utartego chrzanu1 łyżka koperku2 łyżki jogurtusól do smaku
Przepuść połowę łososia i całą białą przez maszynkę. Resztę łososia pokrój w kostkę. Dodaj jajko, kapary sól i pieprz, wymieszaj farsz. Uformuj 10 okrągłych kotletów i usmaż na rozgrzanym tłuszczu. Smaż kolety w dosyć wysokiej temperaturze przez około 3 minuty po każdej stronie.W międzyczasie przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki. Podaj kotlety rybne z ziemniacznym puree, zieloną sałatka, u mnie jarmuż i sosem.Polecane przepisyMakaron z pesto, krewetkami i łososiemTort krewetkowo łososiowy ala cheesecakeŁosoś z grilla z lekką sałatkąTerrina z dorsza i łososia i szafranowy sos na zimnoŁosoś smażony w sezamie