Wykonanie
Pogoda nie jest zbyt kusząca, więc ciągle chodzę do kuchni i mam ochotę tam siedzieć i najlepiej nie wychodzić i tworzyć nowe smakołyki. Tym razem była godzina . Nie mogłam spać, jak dla mnie to za wcześnie, więc postanowiłam zrobić niespodziankę na jutrzejszy poranek domownikom. Pasta wyszła pyszna, delikatna i idealna w połączeniu ze świeżym
pieczywem, które zakupiłam rano. Polecam jeśli chcecie zrobić komuś lub sobie przyjemność !Składniki (na 4 kanapki poniżej)4
jajka2 łyżeczki
musztardy3 łyżki
jogurtu1 łyżka
majonezu3 łyżki
olejusól i
pieprzpietruszka lub
szczypiorekPrzygotowanie:Gotujemy
wodę i troszkę solimy, następnie wkładamy
jajka na około 10-12 min. Po ugotowaniu zalewamy zimną
wodę, czekamy aż ostygną i obieramy.Obrane
jajka kroimy na pół następnie do miseczki wykładamy
żółtka, a
białka ścieramy na drobnych oczkach na tartce lub kroimy w drobna kosteczkę. Obie części
jajka lekko mieszamy ze sobą.Dodajemy wszystkie
przyprawy i mieszamy tak aby cała masa idealnie się połączyła (najlepiej ugniatać widelcem). Najlepiej doprawiać według własnego uznania!Powstałą masą smarujemy kanapki i podajemy z
sałatką ze świeżych warzyw lub tak jak ja z
pomidorem.Smacznego!