Jajka nadziewane gravad łososiem z koperkiem, obficie posypane świeżo utartym chrzanem. Pyszna propozycja na jajka nadziewane, nie tylko na Wielkanoc. Uwielbiam jajka! Mogę je jeść codziennie. Na moim wielkanocnym stole nie zabraknie jajek z całą pewnością. Przygotuję również jajka faszerowane boczkiem i awokado . Specjalnie dla mojego mężajajka faszerowane pieczarkami . Będzie bardzo jajecznie!Składniki:4 porcje4 duże jajka4 łyżki domowego majonezu, tutaj przepis3 łyżki creme fraiche2 łyżki koperkusól i pieprz do smaku2 łyżki utartego chrzanu150 g gravad łososia1 łyżka szczypiorku do posypaniaZmiksuj majonez lub użyj kupnego i wymieszaj z creme fraiche i koprem. Porozrywaj łososia na małe kawałeczki i dodaj do majonezu. Dopraw solą i pieprzem. Ugotuj jajka na twardo i ostudź. Obierz ze skorupki i przekrój wzdłuż na pół. Na każdą połówkę nałóż łyżkę sałatki z łososia. Całość posyp świeżo utartym chrzanem i szczypiorkiem.Polecane przepisyCzarny makaron z łososiemWielkanocne jajka faszerowaneNo to jeszcze po jednymZimna przekąska jajka faszerowane pieczarkami