ßßß Cookit - przepis na Jajka nadziewane łososiem

Jajka nadziewane łososiem

nazwa

Wykonanie

Jajka nadziewane gravad łososiem z koperkiem, obficie posypane świeżo utartym chrzanem. Pyszna propozycja na jajka nadziewane, nie tylko na Wielkanoc. Uwielbiam jajka! Mogę je jeść codziennie. Na moim wielkanocnym stole nie zabraknie jajek z całą pewnością. Przygotuję również jajka faszerowane boczkiem i awokado . Specjalnie dla mojego męża jajka faszerowane pieczarkami . Będzie bardzo jajecznie!
Składniki:
4 porcje
4 duże jajka
4 łyżki domowego majonezu, tutaj przepis
3 łyżki creme fraiche
2 łyżki koperku
sól i pieprz do smaku
2 łyżki utartego chrzanu
150 g gravad łososia
1 łyżka szczypiorku do posypania
Zmiksuj majonez lub użyj kupnego i wymieszaj z creme fraiche i koprem. Porozrywaj łososia na małe kawałeczki i dodaj do majonezu. Dopraw solą i pieprzem. Ugotuj jajka na twardo i ostudź. Obierz ze skorupki i przekrój wzdłuż na pół. Na każdą połówkę nałóż łyżkę sałatki z łososia. Całość posyp świeżo utartym chrzanem i szczypiorkiem.
Polecane przepisy
Czarny makaron z łososiem
Wielkanocne jajka faszerowane
No to jeszcze po jednym
Zimna przekąska jajka faszerowane pieczarkami
Źródło:http://codojedzenia.pl/jajka-nadziewane-lososiem