ßßß
Składniki:4 porcje4 duże jajka4 łyżki domowego majonezu, tutaj przepis3 łyżki creme fraiche2 łyżki koperkusól i pieprz do smaku2 łyżki utartego chrzanu150 g gravad łososia1 łyżka szczypiorku do posypania
Zmiksuj majonez lub użyj kupnego i wymieszaj z creme fraiche i koprem. Porozrywaj łososia na małe kawałeczki i dodaj do majonezu. Dopraw solą i pieprzem. Ugotuj jajka na twardo i ostudź. Obierz ze skorupki i przekrój wzdłuż na pół. Na każdą połówkę nałóż łyżkę sałatki z łososia. Całość posyp świeżo utartym chrzanem i szczypiorkiem.Polecane przepisyCzarny makaron z łososiemWielkanocne jajka faszerowaneNo to jeszcze po jednymZimna przekąska jajka faszerowane pieczarkami