ßßß
Chiński schab w sosie słodko kwaśnym wg Ani35 g brązowego suchego ryżu *100 g schabu bez kości lub piersi z kurczaka1 dojrzała brzoskwinia lub 2 plastry ananasaSok z 1/2 cytryny1 ząbek czosnku1 łyżka oliwy1 łyżeczka miodu1 łyżeczka sosu sojowego1 łyżeczka sosu rybnegoSzczypta ostrej paprykiSzczypta słodkiej paprykiPrzygotowanie:Schab natrzeć paprykami, solą i pieprzem, połową soku z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Brzoskwinię lub ananasa natrzeć resztą soku, sosem sojowym i miodem.W woku podsmażyć mięso i brzoskwinię, 2 minuty wystarczą. Podawać z ugotowanym ryżem.* Będąc na diecie ugotujcie za jednym zamachem 200-300g brązowego ryżu, podzielcie go na porcje i zamrażajcie, oszczędzi Wam to mnóstwa czasu przy przygotowywaniu potraw.To jedna ze smaczniejszych lżejszych wersji dań kuchni azjatyckej jaką dane mi było jeśćPowiązane notki:OXY: dzienny jadłospis i moje przepisyDla niemowląt: Schab z marchewką i ziemniaczkamiMarynata teriyaki – słodko pikantna na grillaPieczony schabFilet z Czarniaka w sezamie z warzywami w słodkim sosie chilli