ßßß Cookit - przepis na Schab w sosie słodko kwaśnym light

Schab w sosie słodko kwaśnym light

nazwa

Wykonanie

6 Flares Twitter 0 Facebook 6 6 6 6 Flares ×
Smacznego!
Chiński schab w sosie słodko kwaśnym wg Ani
35 g brązowego suchego ryżu *
100 g schabu bez kości lub piersi z kurczaka
1 dojrzała brzoskwinia lub 2 plastry ananasa
Sok z 1/2 cytryny
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżeczka sosu rybnego
Szczypta ostrej papryki
Szczypta słodkiej papryki
Przygotowanie:
Schab natrzeć paprykami, solą i pieprzem, połową soku z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Brzoskwinię lub ananasa natrzeć resztą soku, sosem sojowym i miodem.
W woku podsmażyć mięso i brzoskwinię, 2 minuty wystarczą. Podawać z ugotowanym ryżem.
* Będąc na diecie ugotujcie za jednym zamachem 200-300g brązowego ryżu, podzielcie go na porcje i zamrażajcie, oszczędzi Wam to mnóstwa czasu przy przygotowywaniu potraw.
To jedna ze smaczniejszych lżejszych wersji dań kuchni azjatyckej jaką dane mi było jeść
Powiązane notki:
OXY: dzienny jadłospis i moje przepisy
Dla niemowląt: Schab z marchewką i ziemniaczkami
Marynata teriyaki – słodko pikantna na grilla
Pieczony schab
Filet z Czarniaka w sezamie z warzywami w słodkim sosie chilli
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2015/07/03/schab-w-sosie-slodko-kwasnym-light