Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Dzisiejsze śniadanko wyglądało następująco. Mój synek wcinał placuszki z
jabłkami i
cynamonem. Placki są mięciutkie przez co idealne dla dzieci, mój synek nadal nie lubi twardych smakołyków no chyba , że trafią mu się
rodzynki, wtedy nie wybrzydzaKoniecznie je zróbcie, tym bardziej że powstają w kilka minut. Dobrą wiadomością dla wrażliwych żołądków jest to ,że nie zawierają proszku ani
sody.
Składniki:1-2 porcje( u nas dwie)2 duże
jajka1 słodkie
jabłko1 łyżka
mąki razowej1 łyżeczka
cukru1/3 łyżeczki
cynamonuew.
olej do smażenia
Przygotowanie:
Jabłko obrać, zetrzeć na grubych oczkach tarki.Dodać resztę składników, mocno roztrzepać widelcem.Smażyć na odrobinie
oleju, po minucie z każdej strony.Podawać z
konfiturą ,
śmietaną lub
jogurtem.Powiązane notki:Placuszki – pancakes
malinowe z żytniej
mąkiPlacuszki Pancakes
biszkoptowePancakes
jabłkowe z
czekoladą,
twarożkiem i
daktylamiPlacuszki – Pancakes ze
śmietaną -słodkie i puszysteSurówki do obiadu:
marchewka z
jabłkiem