ßßß Cookit - przepis na Lekkie Placuszki z jabłkami

Lekkie Placuszki z jabłkami

Wykonanie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×
Dzisiejsze śniadanko wyglądało następująco. Mój synek wcinał placuszki z jabłkami i cynamonem. Placki są mięciutkie przez co idealne dla dzieci, mój synek nadal nie lubi twardych smakołyków no chyba , że trafią mu się rodzynki, wtedy nie wybrzydza
Koniecznie je zróbcie, tym bardziej że powstają w kilka minut. Dobrą wiadomością dla wrażliwych żołądków jest to ,że nie zawierają proszku ani sody.
Składniki:
1-2 porcje
( u nas dwie)
2 duże jajka
1 słodkie jabłko
1 łyżka mąki razowej
1 łyżeczka cukru
1/3 łyżeczki cynamonu
ew. olej do smażenia
Przygotowanie:
Jabłko obrać, zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Dodać resztę składników, mocno roztrzepać widelcem.
Smażyć na odrobinie oleju, po minucie z każdej strony.
Podawać z konfiturą , śmietaną lub jogurtem.
Powiązane notki:
Placuszki – pancakes malinowe z żytniej mąki
Placuszki Pancakes biszkoptowe
Pancakes jabłkowe z czekoladą, twarożkiem i daktylami
Placuszki – Pancakes ze śmietaną -słodkie i puszyste
Surówki do obiadu: marchewka z jabłkiem
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2014/04/05/lekkie-placuszki-z-jablkami