Miękkie wilgotne ciasto z mąki razowej, i jabłkami posypanymi cynamonem idealne ciasto na jesienne wieczory.składniki2 szklanki mąki razowej3 jajkaszklanka cukru2 łyżki gęstej śmietany¾ szklanki olejułyżeczka proszku do pieczenia2 duże twarde jabłkałyżeczka cynamonuWykonanieJabłka obrać pokroić w plasterkiŻółtka, oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, żółtka utrzeć z cukrem na puch, cały czas miksując wlewać po woli olej i dokładnie wymieszać następnie dodać śmietanę oraz mąkę i wszystkie składniki miksować około 3 minut,aż ciasto będzie gładkie. Na końcu dodać sztywną pianę z białek delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułożyć plasterki jabłek i posypać cynamonem. Piec w nagrzanym piekarniku 60 minut