Wykonanie
14 Flares Twitter 0 Facebook 14 14 14 14 Flares ×Przedwczoraj otrzymałam paczkę z
bakaliami Kresto i
olejem Rapso od – Świadomego odżywiania, od razu postanowiłam upiec coś słodkiego. Myślę, że w moich przepisach widać, że właśnie tą zasadą kieruję się w mojej kuchni. Nic nie trafia na mój talerz przypadkowo, wybieram produkty mało przetworzone, a jeśli sięgam po desery czy ciasta to tylko po te pieczone przeze mnie. Chciałabym Was zachęcić do eksperymentowania z
bakaliami i
orzechami – ja używam ich w swojej kuchni codziennie . Co do właściwego przepisu – oto one w 100 % zdrowe słodkie
razowe bułeczki
bakaliowe. Masa witamin, błonnika, makro i mikroelementów, słodka i smaczna, bez dodatku
cukru.
Składniki:8 sztuk:1 1/3 ( 200 g) szklanki
mąki pszennej razowej 18503/4 szklanki
rodzynek3/4 szklanki
jogurtu naturalnego1/2 szklanki
słonecznika1/3 szklanki
oleju1/4 op. – 50 g tartych
orzechów włoskich3 łyżki
migdałów w słupkach1
jajo2 łyżeczki
sodyszczypta
soliPrzygotowanie:Piekarnik nastawić na 210 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Sypkie składniki wymieszać z
bakaliami.Wlać
jogurt,
olej , wbić
jajo i wymieszać ciasto, podsypać
mąką i uformować koło, spłaszczyć je na grubość 3 cm, pociąć na 8 części jak tort.Ułożyć na blasze i piec aż się zezłocą od 10-12 minut.Podawać z czym lubicie.Tak wygląda gotowe ciasto:
Takie bułeczki długo zachowują świeżość. Są idealne dla dzieci i osób ograniczających
cukier.
oto
bakalie których użyłamPowiązane notki:Szybkie Bułeczki
Razowe z
bananem i
migdałami (w 15 minut ) Wegańskie
Morelowe ziemniaczane bułeczki z
jogurtemMaślane bułeczki ze
śliwkami i
orzechami