ßßß
 Składniki:8 sztuk:1 1/3 ( 200 g) szklanki mąki pszennej razowej 18503/4 szklanki rodzynek3/4 szklanki jogurtu naturalnego1/2 szklanki słonecznika1/3 szklanki oleju1/4 op. – 50 g tartych orzechów włoskich3 łyżki migdałów w słupkach1 jajo2 łyżeczki sodyszczypta soliPrzygotowanie:Piekarnik nastawić na 210 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Sypkie składniki wymieszać z bakaliami.Wlać jogurt, olej , wbić jajo i wymieszać ciasto, podsypać mąką i uformować koło, spłaszczyć je na grubość 3 cm, pociąć na 8 części jak tort.Ułożyć na blasze i piec aż się zezłocą od 10-12 minut.Podawać z czym lubicie.Tak wygląda gotowe ciasto:
Składniki:8 sztuk:1 1/3 ( 200 g) szklanki mąki pszennej razowej 18503/4 szklanki rodzynek3/4 szklanki jogurtu naturalnego1/2 szklanki słonecznika1/3 szklanki oleju1/4 op. – 50 g tartych orzechów włoskich3 łyżki migdałów w słupkach1 jajo2 łyżeczki sodyszczypta soliPrzygotowanie:Piekarnik nastawić na 210 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Sypkie składniki wymieszać z bakaliami.Wlać jogurt, olej , wbić jajo i wymieszać ciasto, podsypać mąką i uformować koło, spłaszczyć je na grubość 3 cm, pociąć na 8 części jak tort.Ułożyć na blasze i piec aż się zezłocą od 10-12 minut.Podawać z czym lubicie.Tak wygląda gotowe ciasto: Takie bułeczki długo zachowują świeżość. Są idealne dla dzieci i osób ograniczających cukier.
Takie bułeczki długo zachowują świeżość. Są idealne dla dzieci i osób ograniczających cukier. oto bakalie których użyłamPowiązane notki:Szybkie Bułeczki Razowe z bananem i migdałami (w 15 minut ) WegańskieMorelowe ziemniaczane bułeczki z jogurtemMaślane bułeczki ze śliwkami i orzechami
oto bakalie których użyłamPowiązane notki:Szybkie Bułeczki Razowe z bananem i migdałami (w 15 minut ) WegańskieMorelowe ziemniaczane bułeczki z jogurtemMaślane bułeczki ze śliwkami i orzechami