ßßß
 
            
         Składniki:80 dag bardzo dojrzałych bananów25 dag mąki pszennej20 dag cukru50 ml oleju1 jajko1 łyżeczka sody oczyszczonej5 dag posiekanych orzechów włoskich5 dag rodzynek5 dag jagód gojiszczypta solitłuszcz i mąka do przygotowania formy
Składniki:80 dag bardzo dojrzałych bananów25 dag mąki pszennej20 dag cukru50 ml oleju1 jajko1 łyżeczka sody oczyszczonej5 dag posiekanych orzechów włoskich5 dag rodzynek5 dag jagód gojiszczypta solitłuszcz i mąka do przygotowania formy Sposób przygotowania:Banany obierz, rozdrobnij widelcem, a następnie wymieszaj z cukrem, mąką, jajkiem, solą i sodą. Do masy dodaj olej i wymieszaj. Dodaj bakalie.Masę przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy keksowej i piecz około 1 godziny w 150-160 st. (do tzw. suchego patyczka).
Sposób przygotowania:Banany obierz, rozdrobnij widelcem, a następnie wymieszaj z cukrem, mąką, jajkiem, solą i sodą. Do masy dodaj olej i wymieszaj. Dodaj bakalie.Masę przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy keksowej i piecz około 1 godziny w 150-160 st. (do tzw. suchego patyczka).