ßßß
Składniki:1/2 główki sałaty, np. masłowej1/2 kostki solankowego twardego serapęczek rzodkiewekoliwkikilka garści rzeżuchy1/2 małego pęczka natki pietruszkiop. greckiego sosu do sałatekoliwasok z 1/2 limonki lub cytrynyPrzygotowanie:Sałatę, rzodkiewkę i rzeżuchę myjemy, osuszamy , rwiemy na kawałki i układamy na 3 talerzach ( 3 porcje lub na 1 dużym – przy śniadaniu Wielkanocnym ).Rzodkiewki kroimy w plasterki obkładamy sałatę, posypujemy ją kiełkami, oliwkami, serem i posiekaną natką.Sos rozrabiamy z 3 łyżkami oliwy i sokiem,ewentualnie dolewając 2 łyżki wody polewamy sałatkę.Smacznego!
Powiązane notki:Kiełki rzeżuchySałatka wielowrzywna z cukini na zimę2 w 1 sałatka z tuńczyka z paluszkami surimi lub smakowita pasta do chlebaSałatka z tortellini z parmezanemTradycyjna Wigilijna sałatka jarzynowa