ßßß Cookit - przepis na Filet z dorsza duszony z warzywami

Filet z dorsza duszony z warzywami

Wykonanie

3 Flares Twitter 0 Facebook 3 3 3 3 Flares ×
Proste i bardzo szybkie danie dla zabieganych, kremowa fasola i groszek, chrupka fasolka szparagowa oraz delikatny filet z ryby. Bardzo lubię takie szybkie połączenia, całe danie powstaje w kilka chwil, ja zjadłam je na śniadanie, Wy możecie podać je na obiad podając je z ryżem bądź kuskusem lub ciepłą kolację. Smacznego!
Składniki na porcję:
100 g filetu z dorsza
150 g mrożonej fasoli szparagowej
3 łyżki fasolki z puszki
3 łyżki groszku z puszki
kilka gałązek oregano
sól,pieprz
Przygotowanie:
Świeży lub odmrożony filet doprawiamy solą i pieprzem i kładziemy na gorącym oleju ( odrobinie ). Zasypujemy fasolką dodajemy, chwilę dusimy pod przykryciem. ( 2-3 minuty).
Rybę obracamy, dorzucamy resztę warzyw (wraz z odrobiną zalewy, nie płuczemy ich, zalewa – zagęści całość ),kładziemy na wierzch kilka gałązek oregano po czym ponownie nakrywamy i dusimy do 10 minut.
Rybę podajemy samą lub z dodatkami.
Ja dorzuciłam jeszcze kilka oliwek, świetnie tutaj pasują.
Smacznego !
Polub Bloga na FACEBOOKU !
Powiązane notki:
Filet z Czarniaka w sezamie z warzywami w słodkim sosie chilli
Kasza jaglana po grecku
Pasta twarożkowa z oliwkami
Pikantny Gulasz z ciecierzycy z papryką
Zielone spaghetti z kozim serem
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2013/02/27/filet-z-dorsza-duszony-z-warzywami