ßßß
Składniki na porcję:100 g filetu z dorsza150 g mrożonej fasoli szparagowej3 łyżki fasolki z puszki3 łyżki groszku z puszkikilka gałązek oreganosól,pieprzPrzygotowanie:Świeży lub odmrożony filet doprawiamy solą i pieprzem i kładziemy na gorącym oleju ( odrobinie ). Zasypujemy fasolką dodajemy, chwilę dusimy pod przykryciem. ( 2-3 minuty).Rybę obracamy, dorzucamy resztę warzyw (wraz z odrobiną zalewy, nie płuczemy ich, zalewa – zagęści całość ),kładziemy na wierzch kilka gałązek oregano po czym ponownie nakrywamy i dusimy do 10 minut.Rybę podajemy samą lub z dodatkami.Ja dorzuciłam jeszcze kilka oliwek, świetnie tutaj pasują.Smacznego !Polub Bloga na FACEBOOKU !Powiązane notki:Filet z Czarniaka w sezamie z warzywami w słodkim sosie chilliKasza jaglana po greckuPasta twarożkowa z oliwkamiPikantny Gulasz z ciecierzycy z paprykąZielone spaghetti z kozim serem