Wykonanie
3 Flares Twitter 0 Facebook 3 3 3 3 Flares ×Proste i bardzo szybkie danie dla zabieganych, kremowa
fasola i
groszek, chrupka
fasolka szparagowa oraz delikatny
filet z ryby. Bardzo lubię takie szybkie połączenia, całe danie powstaje w kilka chwil, ja zjadłam je na śniadanie, Wy możecie podać je na obiad podając je z
ryżem bądź
kuskusem lub ciepłą kolację. Smacznego!
Składniki na porcję:100 g
filetu z dorsza150 g mrożonej
fasoli szparagowej3 łyżki
fasolki z puszki3 łyżki
groszku z puszkikilka gałązek
oreganosól,
pieprzPrzygotowanie:Świeży lub odmrożony filet doprawiamy
solą i
pieprzem i kładziemy na gorącym
oleju ( odrobinie ). Zasypujemy
fasolką dodajemy, chwilę dusimy pod przykryciem. ( 2-3 minuty).
Rybę obracamy, dorzucamy resztę warzyw (wraz z odrobiną zalewy, nie płuczemy ich, zalewa – zagęści całość ),kładziemy na wierzch kilka gałązek
oregano po czym ponownie nakrywamy i dusimy do 10 minut.
Rybę podajemy samą lub z dodatkami.Ja dorzuciłam jeszcze kilka
oliwek, świetnie tutaj pasują.Smacznego !Polub Bloga na FACEBOOKU !Powiązane notki:Filet z Czarniaka w
sezamie z warzywami w słodkim sosie
chilliKasza jaglana po greckuPasta twarożkowa z
oliwkamiPikantny Gulasz z
ciecierzycy z
paprykąZielone spaghetti z
kozim serem