Wykonanie
Sosik stary jak światNie ma chyba osoby, która nie eksperymentowałaby z połączeniem
ketchup –
majonez. Teraz w okresie letniego grillowania, nie wyobrażam sobie sytuacji, by na
stole leżał tylko i wyłącznie
ketchup i
musztardaSkładniki :2 czubate łyżki
majonezu4 łyżki pikantnego
ketchupu (ewentualnie łagodnego – jeszcze go doprawimy!)1 łyżeczka
papryki w proszku
chili (raczej płaska)2 łyżeczki
papryki w proszku słodkiej (raczej czubate)szczypta
solitrochę
pieprzu do smaku
Wszystko razem mieszamy w miseczce, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze mocniej jeżeli uznacie, że za mdły;)
Ważne : Przed podaniem powinien poleżeć w lodówce jakieś 10-15 minut.
reklama
BettySzczęśliwa mężatka i mama Zuzi. Gotuję, bo lubię! Mam nadzieję, że moje wpisy zainspirują cię do kuchennych eksperymentów. Zobacz również mój profil Beata Filak na Google+