ßßß Cookit - przepis na Pikantny sos do potraw z grilla

Pikantny sos do potraw z grilla

nazwa

Składniki

Wykonanie

Sosik stary jak świat
Nie ma chyba osoby, która nie eksperymentowałaby z połączeniem ketchupmajonez. Teraz w okresie letniego grillowania, nie wyobrażam sobie sytuacji, by na stole leżał tylko i wyłącznie ketchup i musztarda
Składniki :
2 czubate łyżki majonezu
4 łyżki pikantnego ketchupu (ewentualnie łagodnego – jeszcze go doprawimy!)
1 łyżeczka papryki w proszku chili (raczej płaska)
2 łyżeczki papryki w proszku słodkiej (raczej czubate)
szczypta soli
trochę pieprzu do smaku
Wszystko razem mieszamy w miseczce, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze mocniej jeżeli uznacie, że za mdły;)
Ważne : Przed podaniem powinien poleżeć w lodówce jakieś 10-15 minut.
reklama
Betty
Szczęśliwa mężatka i mama Zuzi. Gotuję, bo lubię! Mam nadzieję, że moje wpisy zainspirują cię do kuchennych eksperymentów. Zobacz również mój profil Beata Filak na Google+
Źródło:http://bettycook.pl/2013/06/pikantny-sos-do-potraw-z-grilla