ßßß
Składniki na 2 porcje:Dwie piersi z kurczaka 450-500 gworeczek kaszy jaglanej2 łyżki masła2 duże ząbki czosnkuczerwona przyprawa do kurczakamajeraneksólpieprzPrzygotowanie:Kaszę gotujemy w osolonym wrzątku, tak samo jak brukselkę.Kurczaka rozbić tłuczkiem, natrzeć posiekanym czosnkiem, solą, przyprawą do kurczaka i pieprzem. Odstawić do lodówki do czasu aż kasza i brukselka będą miękkie, ja miałam wcześniej przygotowane piersi w lodówce, polecam zamarynować kilka sporych sztuk – porcję na 2 3 dni, po czym przyrządzam je na różne sposoby.Brukselkę i kaszę nałożyć na talerz, na gorących rozłożyć wiórki masła. Obsypać majerankiem.Kurczaka włożyć do mikrofali na 1 minutę na pierś w mocy 800 W ( jeśli macie słabszą mikrofalówkę na 2 minuty)Zajadamy!SmacznegoJakbym nie sprawdziła to nigdy nie powiedziałabym, że z mikrofalówki może wyjść takie dobre mięskoPomysłowy Dobromir:)Powiązane notki:Pikantna pierś z kurczaka w cieście z curry i sezamuRozgrzewająca szybka i ekonomiczna zupa jarzynowa z kaszą jaglanąMini pizze – pizzerinki z parowanym kurczakiem i brukselkąSekrety męskiej uczty : Piersi z kurczaka zapiekane z serem i pure ziemniacznymSekrety „Męskiej uczty” : kotlety z piersi z kurczaka, ziemniaczane pure i kalafior z masłem i bułką tartą