ßßß
Składniki na garnek:1,5 l wodyworeczek kaszy jaglanej1/2 brokuła4 brukselki / tyle było2 łodygi selera naciowego / możecie dać kawałek zwykłego2 podsuszone pietruszki / oj były na dnie kosza warzywnegoduża marchewka2 ziemniaki2 kostki bulionu wołowego1 łyżka sosu sojowegopo łyżeczce z czubkiem : curry, kurkumy, lubczyku i majerankusól,pieprz do smakuPrzygotowanie:Do wody wrzucamy wysypaną z woreczka kaszę ( 100 g), wszystkie pokrojone warzywa i kostki.Gotujemy do miękkości, po czym doprawiamy.Podajemy gorące.Ekspresowo i smaczniePowiązane notki:Zupa grochowa z boczkiem i przepis na rosółSłodka zupa kukurydziana z dyni z kurczakiem w Papirusie WINIARYZiołowy krem z brokułów„Indyjska” kasza manna czyli nuty orientu na śniadanie