Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×
Przepis z
serii, wrzuć do gara, gotuj, dopraw i zajadaj
szybka rozgrzewająca zupa, porcja witamin w przyjemnej formie. Wpadłam do domu taka głodna, że przewertowałam wszystko co było w lodówce, wrzuciłam warzywa do garnka i teraz cieszę się pyszną zupą. Macie inne warzywa? Nie martwcie się wrzućcie
na pewno będzie dobre. Wystarczy, że podobnie ją doprawicie.

Składniki na garnek:
1,5 l
wodyworeczek
kaszy jaglanej1/2
brokuła4
brukselki / tyle było
2
łodygi selera naciowego / możecie dać kawałek zwykłego
2 podsuszone
pietruszki / oj były na dnie kosza warzywnego
duża
marchewka2
ziemniaki2 kostki
bulionu wołowego1 łyżka
sosu sojowegopo łyżeczce z czubkiem :
curry,
kurkumy,
lubczyku i
majerankusól,
pieprz do smaku
Przygotowanie:
Do
wody wrzucamy wysypaną z woreczka
kaszę ( 100 g), wszystkie pokrojone warzywa i kostki.
Gotujemy do miękkości, po czym doprawiamy.
Podajemy gorące.
Ekspresowo i smacznie
Powiązane notki:
Zupa grochowa z
boczkiem i przepis na rosół
Słodka zupa kukurydziana z dyni z
kurczakiem w Papirusie
WINIARYZiołowy krem z
brokułów„Indyjska”
kasza manna czyli nuty orientu na śniadanie