Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Przepis z
serii, wrzuć do gara, gotuj, dopraw i zajadajszybka rozgrzewająca zupa, porcja witamin w przyjemnej formie. Wpadłam do domu taka głodna, że przewertowałam wszystko co było w lodówce, wrzuciłam warzywa do garnka i teraz cieszę się pyszną zupą. Macie inne warzywa? Nie martwcie się wrzućciena pewno będzie dobre. Wystarczy, że podobnie ją doprawicie.
Składniki na garnek:1,5 l
wodyworeczek
kaszy jaglanej1/2
brokuła4
brukselki / tyle było2
łodygi selera naciowego / możecie dać kawałek zwykłego2 podsuszone
pietruszki / oj były na dnie kosza warzywnegoduża
marchewka2
ziemniaki2 kostki
bulionu wołowego1 łyżka
sosu sojowegopo łyżeczce z czubkiem :
curry,
kurkumy,
lubczyku i
majerankusól,
pieprz do smakuPrzygotowanie:Do
wody wrzucamy wysypaną z woreczka
kaszę ( 100 g), wszystkie pokrojone warzywa i kostki.Gotujemy do miękkości, po czym doprawiamy.Podajemy gorące.Ekspresowo i smaczniePowiązane notki:Zupa grochowa z
boczkiem i przepis na rosółSłodka zupa kukurydziana z dyni z
kurczakiem w Papirusie
WINIARYZiołowy krem z
brokułów„Indyjska”
kasza manna czyli nuty orientu na śniadanie