ßßß
smakuje dużo lepiej niż wyglądajeśli chcecie możecie do niej dorzucić ulubionego dżemu, nie polecam jednak słodkich kremów bo owsianka dzięki bananowi jest baaardzo słodkaSkładnikszklanka wodyszklanka mlekabardzo dojrzały banan4 łyżki płatków owsianych2 łyżki otrąb pszennych1 łyżka budyniu waniliowego bez cukruewentualnie rodzynki do dekoracji(konfitura lub owoce też będą dobre )Przygotowanie:Z 500 ml płynu odlać 1/4 szklanki, resztę postawić na gazie, wrzucić banana i rozdrobnić go widelcem.Gdy płyn ( mleko z wodą) się zagotuje wsypać płatki,otręby i gotować kilka minut aż będą miękkie.Budyń rozrobić w reszcie mleka z wodą i wlać do gotujących się płatków.Mieszać aby się nie przypaliło.Serwować gorące, posypane szczyptą płatków rodzynkami.Smacznego!Mi, powiem Wam, takie śniadanka bardzo smakująUwielbiam wszelkie zupy mleczne i ciepłe bułeczki, ale to pewnie już zdążyliście zauważyćJeśli zdarza Wam się widzieć w sklepach banany na promocjach, brązowe i bardzo dojrzałe, to takie właśnie banany są idealne do ciast,bułeczek, placków czy pancakes, muszę Wam następnym razem pokazać swój bananowy krem do naleśników!pozdrawiam , AniaPowiązane notki:Kremowa Owsianka StraciatellaOwocowa owsianka z konfiturą i syropem daktylowym na zdrowy początek dniaNocna owsianka Czekoladowa z sezamem,słonecznikiem i jabłkiemNocna owsianka na drugie śniadanie!Marchewkowe pancakes z waniliowym sosem