Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Dziś miałam ochotę na
budyń i na owsiankę. Wpadłam więc na pomysł aby połączyć je razem. Składnikiem dzięki któremu utworzyły spójną całość stał się bardzo dojrzały i słodki
banan, dzięki temu nie musimy słodzić całości. Szybkie, pyszne, słodkie i zdrowe, pełne błonnika śniadankoowsianka rządzi
smakuje dużo lepiej niż wyglądajeśli chcecie możecie do niej dorzucić ulubionego
dżemu, nie polecam jednak słodkich kremów bo owsianka dzięki bananowi jest baaardzo słodkaSkładnikszklanka
wodyszklanka
mlekabardzo dojrzały
banan4 łyżki
płatków owsianych2 łyżki
otrąb pszennych1 łyżka budyniu
waniliowego bez
cukruewentualnie
rodzynki do dekoracji(
konfitura lub
owoce też będą dobre )Przygotowanie:Z 500 ml płynu odlać 1/4 szklanki, resztę postawić na gazie, wrzucić
banana i rozdrobnić go widelcem.Gdy płyn (
mleko z
wodą) się zagotuje wsypać
płatki,
otręby i gotować kilka minut aż będą miękkie.
Budyń rozrobić w reszcie
mleka z
wodą i wlać do gotujących się
płatków.Mieszać aby się nie przypaliło.Serwować gorące, posypane szczyptą
płatków rodzynkami.Smacznego!Mi,
powiem Wam, takie śniadanka bardzo smakująUwielbiam wszelkie zupy
mleczne i ciepłe bułeczki, ale to pewnie już zdążyliście zauważyćJeśli zdarza Wam się widzieć w sklepach
banany na promocjach, brązowe i bardzo dojrzałe, to takie właśnie
banany są idealne do ciast,bułeczek, placków czy pancakes, muszę Wam następnym razem pokazać swój
bananowy krem do naleśników!pozdrawiam , AniaPowiązane notki:Kremowa Owsianka StraciatellaOwocowa owsianka z
konfiturą i
syropem daktylowym na zdrowy początek dniaNocna owsianka Czekoladowa z
sezamem,
słonecznikiem i
jabłkiemNocna owsianka na drugie śniadanie!
Marchewkowe pancakes z
waniliowym sosem