Składniki: 1 szklanka mleka 4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka otrąb pszennych mielonych 1 łyżka rodzynek 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku budyniowego waniliowego 1/3 szklanki zimnej wody Dodatki: 2 łyżki płatków Lion 2 łyżki draży kokosowych Przepis: Mleko przelewamy do garnuszka i dodajemy płatki owsiane oraz otręby. Gotujemy ok 5 minut. Następnie dodajemy cukier waniliowy i rodzynki. Gotujemy jeszcze chwile ciągle mieszając. W osobnej szklance wlewamy zimną wodę i rozpuszczamy w niej proszek budyniowy. Następnie dodajemy go do owsianki. Wszystko dokładnie mieszamy aż owsianka się "zagotuje". Zdejmujemy wtedy owsiankę z ognia i przekładamy do miseczki. Wierzch posypujemy płatkami Lion i drażami kokosowymi.