Wykonanie
4 Flares Twitter 0 Facebook 4 4 4 4 Flares ×Już nieraz robiłam te placki. W końcu jednak mogłam je swobodnie sfotografować, bo nie byłam aż taka głodna i powstrzymałam się od ich natychmiastowego zjedzenia. Jeśli lubicie
marchewkę i pancakes i ciekawe dodatki, które pysznie uzupełniają całość, to jest to propozycja dla was!Zdrowa propozycja na pyszne śniadanie!
Składniki na 6 sztuk:1/2 szklanki mieszanki do pancakes lub: 3-4 łyżki
mąki, po 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia i
sody, łyżka
płatków owsianych, łyżka
otrąb.1
marchew ( ok 25 cm długości)3
daktyle lub łyżka
rodzynek(robię wymiennie, zależy co mam)1 łyżeczka startego świeżego
imbiru(można pominąć)1 szklanka jogurtu/kefiru/maślanki1 łyżka
olejuszczypta
soliDo mieszanki wsypujemy
sól, zalewamy np.
kefirem i mieszamy.Dodajemy drobno starty
imbir i
marchewkę oraz posiekane
daktyle lub
rodzynki.Na końcu wlewamy
olej. Mieszamy i odkładamy na 10minut.Smażymy do pojawienia się bąbelków i obracamy, ok 10 minut.Podajemy z tym co lubimy, u mnie z sosem
waniliowym i
miodem.
Jeśli mamy ochotę na sos
waniliowy:100 g
serka wiejskiego100 g
serka waniliowego1/4 łyżeczki
cynamonuMieszamy i polewamy placki.
Powiązane notki:Pancakes z
bananem i
daktylamiCo Ania robi na śniadania – pancakes z
mlekiem w proszku i
płatkami owsianymiSłodki podwieczorek Pancakes
kakaowe z
orzechami i musem z
fasoliPraktyczne porady: Mieszanka do pancakes na cały tydzień i śniadanie z głowy!